Belgium NL
Land wijzigen

Seizoensbanden

Mount summer tires

Zomerbanden plaatsen

Zomerbanden plaatsen: Als u tijdens de wintermaanden winterbanden gebruikt, vergeet dan niet de zomerset te plaatsen van zodra de gemiddelde temperatuur boven 10°C stijgt. Zomerbanden bieden u betere prestaties op een droog wegdek. Vergeet de winterbanden niet op te slaan: gebruik geschikte opslagzakken en leg de banden op hun zijkant. Vraag uw bandendealer naar meer informatie over opslagmogelijkheden buiten het seizoen.

Check your pressure

Bandenspanning controleren

Bandenspanning controleren: banden lopen sneller leeg bij warm weer. Tijdens de zomer moet u de bandenspanning dus nog vaker nakijken. Onvoldoende opgepompte banden genereren meer warmte bij het rijden, waardoor de rolweerstand van de band toeneemt en u aldus meer brandstof verbruikt.

Check your pressure

Controleer het vloeistofpeil

Controleer het vloeistofpeil: U moet nakijken of het vloeistofpeil van de olie, het koelmiddel, de remvloeistof en sproeiervloeistof overeenstemmen met de aanbevelingen van de fabrikant van uw voertuig. Gebruik eventueel een densere motorolie bij warm weer, aangezien warmte er minder invloed op heeft.

Check your battery health

Controleer de staat van de accu

Controleer de staat van de accu: Bij warmer weer wordt de accu vaak zwaarder op de proef gesteld. Oudere accu's kunnen in de zomer enorm worden belast. Laat eventueel de accu testen om te zien of hij moet worden vervangen of opgeladen.

Be ready for rough weather

Wees voorbereid op slecht weer

Ook tijdens het zomerseizoen kan het weer soms omslaan. De warme maanden brengen hun eigen portie moeilijke weersomstandigheden met zich mee, van hevige regenval, felle wind en mist tot extreme weersomstandigheden zoals stormen en orkanen. Rijvaardigheden, zoals het kunnen omgaan met slippen en het corrigeren van uw koers bij gevaarlijke wind, zijn van belang.

Change your tires

Banden veranderen

Automobilisten uit regio's waar het 's winters regelmatig sneeuwt of de temperatuur vaak onder 7°C daalt, wordt aanbevolen een set specifieke winterbanden te plaatsen.

Voor zij die in een regio wonen waar de wegen regelmatig bevriezen, zijn banden met spikes eventueel een optie. Hoewel banden met spikes niet overal wettelijk zijn toegestaan, kunt u er soms gemakkelijker mee in extreem winterweer rijden. Vergeet niet dat ze in de lente moeten worden weggehaald om wegschade te voorkomen.

Change your oil

Ververs uw olie

Dankzij speciale winterolie start uw auto gemakkelijker op ijskoude ochtenden. Overweeg uw olie door een lichtere variant te vervangen voordat de temperatuur zakt, in het bijzonder als u tijdens de zomermaanden een densere olie hebt gebruikt.

Check your essential equipment

De belangrijke apparatuur controleren

De belangrijke apparatuur controleren: De remmen, verwarming en ontwaseming van uw voertuig moeten stuk voor stuk perfect werken met het oog op optimaal comfort en vertrouwen bij koud weer.

Bovendien moet u het peil van uw antivriesmiddel en ruitensproeiervloeistof nakijken. Het koelcircuit in de radiator moet 50% water en 50% antivriesmiddel bevatten. Als u hierover twijfelt, laat dit dan nakijken in uw plaatselijke garage of gebruik een eenvoudige testkit voor thuis. Gebruik ondertussen een ruitensproeiervloeistof die geschikt is voor koud weer en overweeg de ruitenwissers te vervangen als ze tekenen van slijtage vertonen.

Rinse of road salt

Strooizout afspoelen

Strooizout afspoelen: Het zout en zand waarmee wegen ijsvrij worden gehouden, kunnen uw voertuig in een mum van tijd beschadigen. Als u over wegen met een dergelijke behandeling hebt gereden, is het van belang dat u het zout en de chemicaliën regelmatig van uw auto spoelt en wast.

Slow down

Matig uw snelheid

Matig uw snelheid: Matig uw snelheid bij winterweer en voorzie meer tijd voor elke reis. Laat meer afstand tussen uw voertuig en het voertuig voor u. Neem de tijd om rijvaardigheden aan te leren, zoals omgaan met slippen en de beheersing van uw voertuig op ijs.