Denmark DK
Skift land

Sommer- og vinterdæk

Mount summer tires

Monter dine sommerdæk

Monter dine sommerdæk: Hvis du bruger vinterdæk i vintermånederne, skal du huske at skifte til sommerdæk, når gennemsnitstemperaturen stiger til over 10°C. Sommerdæk giver ofte bedre ydelse på tørre veje. Husk at opbevare dine vinterdæk. Brug egnede opbevaringsposer, og læg dem på siden. Bed din dækforhandler om flere oplysninger om dækopbevaring.

Check your pressure

Tjek dit dæktryk

Tjek dit dæktryk: Dæk mister trykket hurtigere under varmere forhold, så det er endnu vigtigere at kontrollere dit dæktryk regelmæssigt om sommeren. Dæk med for lavt tryk genererer mere varme under kørslen, hvilket øger dækkets rullemodstand, og det går ud over brændstoføkonomien.

Check your pressure

Tjek din bils væskeniveau

Tjek din bils væskeniveau: Det er vigtigt at sørge for, at niveauerne for olie, kølevæske, bremsevæske og sprinklervæske på din bil svarer til producentens anbefalinger. Du bør muligvis anvende en tykkere motorolie i varmere vejr, fordi den påvirkes mindre af varmen.

Check your battery health

Tjek dit batteris helbredstilstand

Tjek dit batteris helbredstilstand: Varmt vejr kan betyde ekstra belastning for dit batteri. Ældre batterier kan i særdeleshed blive belastede om sommeren. Du bør måske få dit batteri testet for at se, om det trænger til udskiftning eller genopladning.

Be ready for rough weather

Vær klar til krævende vejrforhold

Selv om sommeren kan vejret være omskifteligt. Årets varme måneder byder også på vejrmæssige udfordringer – alt fra slagregn, kraftig blæst og tåge til ekstreme vejrforhold som storme og orkaner. Det er vigtigt, at du som fører ved, hvordan du håndterer udskridninger og laver ratkorrektioner i kraftig vind.

Change your tires

Skift dine dæk

Bilejere, der bor i lande med kraftigt snevejr om vinteren eller hvor temperaturen ofte ligger under 7°C, bør bruge et sæt vinterdæk.

Bilejere, der bor og kører i områder, hvor vejene ofte er dækket af is, kan vælge at bruge pigdæk. De er ikke tilladt af lovgivningen alle steder, men pigdæk kan bidrage til at gøre det muligt at køre under ekstreme vinterforhold. Husk, at de skal fjernes til foråret for at forhindre skader på vejene.

Change your oil

Skift olien

Særlig olie til vinterbrug gør din bil nemmere at starte på frostkolde morgener. Overvej at skifte til en lettere olie før temperaturen falder, specielt hvis du har brugt en tykkere olie i sommermånederne.

Check your essential equipment

Tjek det essentielle udstyr

Tjek det essentielle udstyr: Din bils bremser, varmeapparat og rudevarmer skal fungere perfekt, for at du skal opnå optimal komfort og sikkerhed i kulden.

Det er også vigtigt, at du holder øje med din frostvæske og sprinklervæske . Kølesystemet i dit varmeapparat bør indeholde lige dele vand og frostvæske. Hvis du er usikker, kan du få det kontrolleret på dit lokale værksted eller bruge et testsæt til hjemmebrug. Sørg for at bruge sprinklervæske, der er beregnet til kolde vejrforhold, og overvej at udskifte dine viskerblade, hvis de ser slidte ud.

Rinse of road salt

Skyl vejsalt af

Skyl vejsalt af: Det salt og grus, der anvendes til at holde vejene isfri med, kan hurtigt få din bil til at ruste. Hvis du kører på saltede eller grusede veje, er det vigtigt, at du regelmæssigt skyller salt og kemikalier af bilens karosseri.

Slow down

Sæt farten ned

Sæt farten ned: Sænk farten under vinterforhold, og afsæt længere tid til din bilrejse. Øg afstanden mellem din bil og den forankørende. Tag dig tid til at lære de nødvendige kørefærdigheder, f.eks at håndtere udskridninger og kontrollere din bil på is.