Finland FI
Vaihda maata

Vuodenajan renkaat

Talvirenkaiden ostaminen

Joissain Euroopan maissa on lakisääteisesti käytettävä talvirenkaita kylmempinä kuukausina.

Vaikka näin ei olisikaan omassa kotimaassasi, erityisesti kylmiin olosuhteisiin suunniteltujen renkaiden käyttäminen voi parantaa suorituskykyä, pitoa ja käsiteltävyyttä jäällä ja lumella ajettaessa.

Turvallista ajamista alhaisissa lämpötiloissa: Kun lämpötila laskee alle 7 °C:n lämpötilan, talvirenkaiden suorituskyky itse asiassa paranee. Savan talvirenkaissa käytetään erikoisseosta, joka sisältää suuria määriä silikaa. Se parantaa pito-, jarrutus- ja hallittavuusominaisuuksia talviolosuhteissa kesä- tai joka vuodenajan renkaisiin verrattuna.

Hyvä pito jäällä ja lumella: Leveät kulutuspintakuviot ja lisälamellit – pienet liuskat kulutuspintakuviossa – parantavat pitoa kylmillä ja jäisillä teillä ja auttavat rengasta hajottamaan lunta nopeasti. Joissakin talvirenkaissa on jopa nastat, jotka takaavat pidon myös huonoimmissa talviolosuhteissa.

Noudata lakia

Joissakin Euroopan maissa laki edellyttää talvirenkaiden käyttöä tietyn päivämäärän jälkeen. Muita rajoituksia voidaan soveltaa nastarenkaisiin, jotka eivät ehkä ole sallittuja tietyillä alueilla, tai jotka on poistettava keväisin. Tutustu maasi lainsäädäntöön ennen ostamista.

Tee haku

EU:n lainsäädäntö edellyttää, että suorituskykytiedot merkitään kaikkiin renkaisiin tiettyjen kriteerien mukaisesti. Suorituskyky talviolosuhteissa ei kuitenkaan lukeudu näihin kriteereihin. Lisätietoja eri rengasmallien suorituskyvystä talviolosuhteissa saat varmimmin paikallisesta rengasliikkeestä tai puolueettomien ryhmien tekemistä testeistä.

Osta koko sarja

Älä asenna kesä- ja talvirenkaiden yhdistelmää, sillä se vaikeuttaa käsittelyä etenkin, jos renkaiden suorituskykyominaisuudet ja kulutuspintakuviot ovat erilaiset. Kesä- ja talvirenkaiden sekoittaminen voi tehdä liukkaista olosuhteista entistä vaarallisemmat, koska ne pureutuvat tien pintaan eri tavoilla.

Säilytä asianmukaisesti

Talvirenkaita kannattaa kesäkuukausina säilyttää erityisissä pusseissa. Pinoa ne aina kyljellään, ei kulutuspinta alaspäin. Oikea huolto pidentää talvirenkaiden käyttöikää. Rengasliikkeestäsi saat tietoa säilytystiloista, jos sinulla ei ole tilaa kotona tai töissä.

Tutki renkaat säännöllisesti

Tarkasta talvirenkaiden rengaspaine ja kulutuspinnan syvyys säännöllisesti. Siellä missä talvirenkaat ovat pakolliset, on noudatettava kulutuspinnan minimivaatimuksia. Me Savalla neuvomme, että talvirenkaiden kulutuspinnan minimisyvyyden on oltava 4 mm (kesärenkaiden minimivaatimus EU:ssa on 1,6 mm).

Älä koskaan aseta nopeutta turvallisuuden edelle

Talviolosuhteisiin suunniteltujen renkaiden nopeusluokka voi olla pienempi kuin kesärenkaiden. Ajoneuvon renkaiden suositeltua nopeusluokka ei saisi koskaan ylittää.