Finland FI
Vaihda maata

Vuodenajan renkaat

Mount summer tires

Asenna kesärenkaat

Asenna kesärenkaat: Jos käytät talvirenkaita talvikuukausina, muista vaihtaa ne kesärenkaisiin, kun vuorokauden keskilämpötila nousee yli 10 °C:n. Kesärenkaat parantavat ajoneuvosi suorituskykyä kuivilla teillä. Muista säilyttää talvirenkaita asianmukaisesti: käytä säilytyspusseja ja aseta renkaat kyljelleen. Pyydä rengasliikkeestä lisätietoja renkaiden säilyttämisestä ajokauden ulkopuolella.

Check your pressure

Tarkista rengaspaineet

Tarkista rengaspaineet: renkaat tyhjenevät nopeammin lämpimissä olosuhteissa, joten paineiden tarkistaminen on entistä tärkeämpää kesällä. Liian tyhjät renkaat tuottavat enemmän lämpöä ajon aikana, mikä suurentaa renkaiden vierintävastusta ja lisää polttoaineenkulutusta.

Check your pressure

Tarkista nestetasot

Tarkista nestetasot: Öljyn, jäähdytysnesteen sekä jarru- ja tuulilasinpesunesteiden määrä on ajoneuvon valmistajan antamien suositusten mukainen. Paksumman moottoriöljyn käyttäminen lämpimällä säällä voi olla tarpeen, koska kuumuus vaikuttaa siihen vähemmän.

Check your battery health

Tarkista akun kunto

Tarkista akun kunto: Lämpimämpi sää voi kuormittaa akkua normaalia enemmän. Erityisesti vanhat akut voivat kuormittua enemmän kesällä. Akut kannattaa testauttaa vaihto- tai lataustarpeen varalta.

Be ready for rough weather

Valmistaudu rankkoihin sääolosuhteisiin

Kesäkausi voi tarkoittaa myös vaihtelevaa säätä. Rankasta sateesta, kovasta tuulesta ja tiheästä sumusta äärimmäisiin sääoloihin, kuten myrskyihin ja hurrikaaneihin – lämpimämmät kuukaudet tuovat oman lisänsä sään aiheuttamiin haasteisiin. Ajotaidot, kuten ajoneuvon käsitteleminen liirrossa ja ohjausliikkeiden tekeminen vaarallisella tuulella, ovat tärkeitä.

Change your tires

Vaihda renkaat

Motoristeja sellaisissa maissa, joissa sataa paljon lunta tai lämpötila laskee säännöllisesti alle 7 °C:n, neuvotaan käyttämään erityisiä talvirenkaita.

Jäisten teiden läheisyydessä asuvien ja ajavien kannattaa harkita nastarenkaiden hankkimista. Nasta- tai piikkirenkaat eivät ole sallittuja kaikkialla, mutta ne voivat mahdollistaa ajamisen äärimmäisissä talviolosuhteissa. Muista, että ne on poistettava keväällä, jotta tiet eivät vaurioidu.

Change your oil

Vaihda öljyt

Erityiset talvilaadun öljyt helpottavat auton käynnistymistä pakkasaamuina. Harkitse öljyjen vaihtamista kevyempään seokseen ennen kuin lämpötila laskee, erityisesti, jos olet käyttänyt paksumpaa öljyä kesäkuukausina.

Check your essential equipment

Tarkista välttämättömät varusteet

Tarkista välttämättömät varusteet: Ajoneuvon jarrujen, lämmityslaitteen ja lasinlämmittimen on toimittava täydellisesti, jotta ajaminen olisi miellyttävää ja luotettavaa kylmässä säässä.

Myös jäänestoaineen ja tuulilasinpyyhkimen nesteen määrää on tarkkailtava. Jäähdyttimen jäähdytysjärjestelmän pitäisi sisältää vettä ja jäänestoainetta suhteessa 50/50. Jos et ole varma, pyydä paikallista korjaamoa tarkistamaan pitoisuus tai käytä yksinkertaista kotitestaussarjaa. Tarkista myös, että tuulilasinpyyhkimen neste soveltuu kylmiin olosuhteisiin, ja harkitse pyyhkimen sulkien vaihtamista, jos ne vaikuttavat kuluneilta.

Rinse of road salt

Huuhtele tiesuola

Huuhtele tiesuola: Teiden liukkauden torjumiseen käytettävä suola ja hiekka voivat ruostuttaa ajoneuvoasi nopeasti. Jos olet ajanut suolatuilla tai hiekoitetuilla teillä, auto on syytä huuhdella säännöllisesti suolasta ja kemikaaleista.

Slow down

Hidasta vauhtia.

Hidasta vauhtia.: Pienennä ajonopeuttasi talvikelillä ja varaa enemmän aikaa jokaiseen matkaan. Jätä enemmän tilaa ajoneuvosi ja edellä ajavan väliin. Opettele ajoneuvon hallintaa esimerkiksi liirto- ja jääolosuhteissa.