Finland FI
Vaihda maata

Rengasopas

Renkaiden huoltaminen

Renkaiden paikkojen vaihtaminen – vaihda renkaiden paikkaa aina 10 000–12 000 kilometrin tai kuuden kuukauden välein

Kaikki renkaat kuluvat ajan myötä loppuun, mutta voit pidentää Sava-renkaidesi käyttöikää ja taata parhaan suorituskyvyn säännöllisellä renkaan ylläpidolla.

Jos huomaat, että renkaiden suorituskyky heikkenee selvästi – jos ne eivät esimerkiksi toimi oikein märillä tienpinnoilla, pidä jarruttaessa tai kaarteissa tai jos ne tärisevät kohtuuttomasti – sinun saattaa olla aika ottaa yhteys jälleenmyyjääsi. Renkaitasi pitää ehkä tasapainottaa tai suunnata uudelleen tai niiden paikkaa vaihtaa. Voi myös olla, että sinun pitää hankkia uudet renkaat.

Rengaspaineiden tarkistaminen – tekemällä sen säännöllisesti teet ajamisesta turvallisempaa ja pidennät renkaiden käyttöikää

Oikean rengaspaineen ylläpitäminen: Oikea rengaspaine on oleellinen tekijä renkaiden ja ajoneuvon parhaan suorituskyvyn kannalta. Oikein täytetyt renkaat kestävät pidempään ja varmistavat turvallisen ajamisen, joten muista tarkistaa paine säännöllisesti. Lue lisää renkaiden täyttämisestä täältä.

Rengasalan ammattilainen tarkistaa renkaan – tarkista kulutuspintojen syvyys säännöllisesti

Kulutuspinnan tarkistaminen: Tarkista renkaiden kulutuspinta säännöllisesti liiallisen tai epätasaisen kulumisen ja vaurioiden merkkien varalta. Lue täältä lisää siitä, mitä kulutuspinnat voivat kertoa, ja siitä, milloin on syytä keskustella rengasmyyjän kanssa.

Renkaiden paikkojen vaihtaminen – vaihda renkaiden paikkaa aina 10 000–12 000 kilometrin tai kuuden kuukauden välein

Renkaiden paikkojen vaihtaminen: Renkaiden paikat on vaihdettava kuuden kuukauden tai 10 000–12 000 kilometrin välein, jotta voidaan varmistaa tasainen kulutuspintojen kuluminen ja pidentää niiden käyttöikää. Lue lisää renkaiden paikkojen vaihtamisesta täältä.

Neuvojen saaminen rengasmyyjältäsi – opettele tunnistamaan merkit siitä, että renkaat on vaihdettava

Renkaiden vaihtaminen: Renkaiden säännöllinen tarkastaminen ja huoltaminen pidentävät niiden käyttöikää, mutta kaikki renkaat kuluvat loppuun ennen pitkää. Renkaiden vaihtamisajankohta