Finland FI
Vaihda maata

Rengasopas

Renkaiden valmistaminen – vaiheet

Renkaan osat kootaan renkaanvalmistuskoneessa vihreäksi renkaaksi

Kumiseos

Renkaasi kumiseoksessa voi olla jopa 30 erillistä aineosaa, joiden eri suhteet vaikuttavat renkaan suorituskykyominaisuuksiin. Sekoitusprosessissa kumeista, täyteaineista ja muista tärkeistä aineosista muodostetaan musta, tahmea seos, joka sekoitetaan sitten huolellisesti.

Renkaan osat kootaan renkaanvalmistuskoneessa vihreäksi renkaaksi

Valssaaminen

Jäähtynyt kumiseos leikataan suikaleiksi erikoisvalssaimessa. Näistä suikaleista muodostetaan renkaan perusrakenne. Valssauksen aikana valmistellaan myös muita renkaan osia, joista jotkut päällystetään erityyppisellä kumilla.

Renkaan osat kootaan renkaanvalmistuskoneessa vihreäksi renkaaksi

Renkaan leveys

Valmistusvaiheessa rengas kootaan sisältä ulospäin. Osat, kuten tekstiilit, teräsvyöt, kudoskerros, kulutuspinta ja muut osat asetetaan renkaanvalmistuskoneeseen, joka varmistaa, että kaikki osat ovat oikeissa paikoissaan. Lopputuloksena on niin sanottu vihreä rengas, joka muistuttaa viimeisteltyä tuotetta.

Renkaan osat kootaan renkaanvalmistuskoneessa vihreäksi renkaaksi

Vulkanointi

Vihreä rengas vulkanoidaan vulkanointikoneessa. Tässä koneessa komponenttiosat puristetaan yhteen kuumissa muoteissa. Rengas saa lopullisen muotonsa vulkanointivaiheessa ja siihen leimataan kulutuspinta ja sivuseinämän merkinnät.

Renkaan osat kootaan renkaanvalmistuskoneessa vihreäksi renkaaksi

Tarkastaminen

Kaikki Savan renkaat tarkastetaan huolellisesti, ennen kuin ne toimitetaan jälleenmyyjille. Tarkastukseen kuuluvat kokeneiden asiantuntijoiden suorittamat visuaaliset tarkastukset sekä pienimmätkin viat ja mahdolliset heikkoudet havaitsevat mekaaniset testit. Osa renkaista läpivalaistaan. Läpivalaisussa näkyvät pienimmätkin sisäiset virheet. Jokaisesta erästä valitaan satunnaisesti muutamia renkaita, jotka leikataan auki, ja laaduntarkkailuinsinöörit tarkistavat, että renkaiden rakenne vastaa sille asetettuja laatuvaatimuksia.

Renkaan osat

Kudoskerros: Renkaan sisärunko koostuu kangaskerroksista, joita kutsutaan kudoskerroksiksi, ja ne on valmistettu kumipäällysteisestä tekstiilipunoksesta. Kudoskerrosrakenne tuo renkaaseen joustavuutta mutta estää sen venymisen. Suurin osa renkaan vahvuudesta tulee kestävästä kudoskerroksesta, joka on renkaan sisäkalvon vieressä.

Palteet: Palteet luovat ilmatiiviin tiivisteen renkaan ja pyörän vanteen väliin. Ne on valmistettu vahvasta punotusta teräksestä ja päällystetty kumilla.

Vyö: Rengasta on vahvistettu teräsvöillä, jotka ovat kumilla päällystettyjä teräsvaijerilevyjä ja lisäävät jäykkyyttä. Joissakin renkaissa on lisäksi vöissä Kevlar-kerros, joka vahvistaa, pidentää käyttöikää ja parantaa kestävyyttä.

Sivuseinämä: Palteen ja kulutuspinnan välinen renkaan osa. Renkaan sivuseinämä on valmistettu tiheästä kumista, joka tehostaa renkaan sivuttaisvakautta. Kaikkien renkaiden sivuseinämään on lisäksi merkitty renkaan tärkeimmät tiedot, kuten koko, suorituskykyominaisuudet ja suositeltu täyttöpaine.

Olka-alue: Viistoreuna, jossa kulutuspinta kohtaa sivuseinämän on renkaan olka-alue. Olka-alueen rakenne on tärkeä renkaan kaarreajo-ominaisuuksiin vaikuttava tekijä.

Kulutuspinta: Leveämpi pehmeän kumin alue, joka koskettaa tietä ja tuo renkaisiin pitoa ja pehmeyttä. Kulutuspintakuvio ja renkaan valmistamisessa käytetty kumiseos ovat tärkeimmät renkaan käyttäytymiseen vaikuttavat tekijät.

Urat ja lamellit: Kulutuspintakuvioiden välissä olevat syvät urat ovat tärkeitä veden, mudan ja lumen hajottamisessa. Kulutuspintakuviossa olevat pienet liuskat eli lamellit on suunniteltu tuomaan ylimääräistä pitoa. Urat ja lamellikuviot ovat erityisen tärkeitä vaativiin olosuhteisiin suunnitelluissa renkaissa, kuten talvirenkaissa.

Ripa: Renkaan keskiosaa pitkin kulkeva jatkuvaa linjaa kutsutaan rivaksi. Sen tehtävänä on vahvistaa rengasta entisestään.