Croatia HR
Promijeni zemlju

Tko smo

Sava je jedan od najvećih i najuspješnijih proizvođača guma u Srednjoj Europi koji nudi širok asortiman guma za putnička vozila, SUV, lake kamione i kamione. Korijeni tvrtke Sava proširili su se iz male Slovenije širom Europe i još dalje.

Gume Sava proizvode se u raznim tvornicama u Europi. Međutim, mnoge gume i dalje se proizvode u tvornici Sava u Sloveniji, modernoj proizvodnoj ustanovi specijaliziranoj za proizvodnju ljetnih i zimskih automobilskih guma visoke izdržljivosti.

Sava – guma europske kvalitete

Kada kupite gume Sava znate da ste odabrali kvalitetu koja je ukorijenjena u europsko naslijeđe i poticana tehnologijom tvrtke Goodyear.

Kvaliteta Sava dolazi po razumnim cijenama s dobrom izdržljivosti gume. Možete imati mirnu savjest i biti sigurni da ste obavili povoljnu kupnju.

Gume Sava izrađuje visoko educirano i iskusno osoblje koristeći najnapredniju proizvodnu opremu. Sve gume Sava prolaze temeljito ispitivanje kvalitete u slovenskoj tvornici prije dostavljanja u druge dijelove Europe. Možete biti sigurni da je svaka guma koju kupite od tvrtke Sava sukladna strogim standardima kvalitete koji omogućuju tvrtki Sava da s pouzdanjem nudi jamstvo kvalitete Sava sa svim prodanim gumama.

Sve potrošačke gume Sava imaju jamstvo na izradu i materijal ili dizajn sukladno uvjetima EMEA jamstva za gume tvrtke Sava. Uvjeti i odredbe jamstva primjenjivi u određenoj zemlji mogu se na zahtjev dobiti od prodavača guma u pripadajućoj zemlji.

Sve potrošačke gume Sava imaju jamstvo na izradu i materijal ili dizajn sukladno uvjetima EMEA jamstva za gume tvrtke Sava. Uvjeti i odredbe jamstva primjenjivi u određenoj zemlji mogu se na zahtjev dobiti od prodavača guma u pripadajućoj zemlji.

Sava – osnažena tehnologijom Goodyear

Tvornica za proizvodnju Sava u Kranju u Sloveniji među najnaprednijim je tvornicama za proizvodnju gume u Europi. Ova tvornica proizvodi uglavnom zimske gume visoke izdržljivosti za tvrtku Sava ali i za druge marke tvrtke Goodyear srednje i visoke kategorije koristeći najmoderniju tehnologiju.

Godišnja proizvodnja u tvornici Sava u Sloveniji je oko osam milijuna guma. Godišnje se gotovo isti broj guma Sava i proda diljem svijeta. Sava zapošljava više od 1.600 zaposlenika u Europi.

Poslovni procesi koji su osvajali nagrade

1999. - ISO certifikat za sustav ekološkog upravljanja

2001. - ISO certifikat za upravljanje kvalitetom u automobilskoj industriji

2002. - OHSAS certifikat za sigurnost na radu i zaštitu zdravlja

2003. - BPMS certifikat (obuhvaća standarde o kvaliteti, zaštiti okoliša te sigurnosti i zdravlju na radu) - prvi na svijetu

2003. - Nagrada za najbolje radno okruženje u velikim tvrtkama u Sloveniji

2003. - Novi ISO za sustave ekološkog upravljanja

2003. - Novi OHSAS za sigurnost i zdravlje na radu

2004. - nagrada za ekološku tvrtku

2009. - ISO za upravljanje kvalitetom u dizajnu, razvoju i proizvodnji

Distribucijski centar Kranj

Ovaj objekt izgrađen je 2002. i ima 17.100 m2 prostora te dodatno služi i kao glavni distribucijski centar za jugoistočnu Europu, sposoban za prihvaćanje do jednog milijuna guma za putnička vozila. Izgradnja distribucijskog centra smatra se ključnom za budući razvoj tvrtke na tržištu, za jačanje njezinih kompetitivnih prednosti i iskorištavanje tržišnih prilika.