Croatia HR
Promijeni zemlju

Vodič za gume

Neovisna ispitivanja guma

Gume Sava redovno su podložne procjenama neovisnih tijela za ispitivanja, automobilskih medija i autoklubova diljem Europe.

Cijenimo povratne informacije neovisnih ispitivanja, a i vi biste trebali. Gume Sava ispituju se u odnosu na parove na određenoj cjenovnoj točki. Rezultati organizacija koje nisu povezane s nekom markom nude dobar pokazatelj razine izdržljivosti koji možete očekivati od kupljene gume.

Kriteriji izdržljivosti

Uobičajena ispitivanja guma bave se izdržljivosti različitih modela uspoređujući i procjenjujući ih u različitim uvjetima na cesti; od kočenja i upravljivosti na mokroj i suhoj podlozi do izdržljivost u zimskim uvjetima, vuče i otpornosti na akvaplaning.

Prema novim EU propisima, sve gume za prodaju u državama članicama EU moraju nositi oznaku prema tri ključna kriterija: razina buke, prianjanje na vlažnim podlogama i učinkovita potrošnja goriva.

Većina ispitivanja koje provode neovisne organizacije obično procjenjuje gume prema približno 15 kriterija izdržljivosti.

U tvrtki Sava, ispitivanja vršimo prema najviše 50 parametara izdržljivosti prije nego što naše gume budu odobrene za tržište.

Tijela za neovisna ispitivanja

Logotip njemačke organizacije za zaštitu prava potrošača, Stiftung Warentest

Stiftung Warentest: Njemačka organizacija za zaštitu prava potrošača daje nepristranu procjenu velikog raspona korisničkih proizvoda. Sustav ocjenjivanja organizacije Stiftung Warentest – u rasponu od 0,5 (vrlo dobro) do 5,5 (nezadovoljavajuće) – vrlo je cijenjen diljem europskog potrošačkog sektora.

Logotip austrijskog automobilskog, motociklističkog i turing kluba ÖAMTC

ÖAMTC (Der Österreichische Automobil-, Motorrad- und Touring Club): Austrijski automobilski, motociklistički i turing klub osnovan je 1896. i neovisan je, neprofitni autoklub s gotovo 1,8 milijuna članova.

Finski Test World specijaliziran je za zimske gume i ispitivanje automobila

Test World

Finski Test World specijaliziran je za ispitivanje zimskih guma i automobila u težim uvjetima u svojem sjedištu u Laplandu.

Njemački TÜV (Technischer Überwachungs-Verein) jedna je od vodećih svjetskih organizacija za tehnička ispitivanja

TÜV SÜD (Technischer Überwachungs-Verein)

Njemački TÜV jedna je od najcjenjenijih svjetskih organizacija za tehnički pregled i uključena je u ispitivanje sigurnosti i usklađivanje za proizvode od najmodernije svemirske tehnologije do svakodnevnih kućanskih aparata.

TÜV je u potpunosti neovisan i zapošljava stručne inspektore, te se oslanja na povijest sigurnosnog ispitivanja usmjerenu na zaštitu potrošača i okoliša dugu 140 godina.

Sigurnosni kriteriji tvrtke TÜV jedni su od najstrožih na svijetu.