Évszakos abroncsok

Mount summer tires

Nyári gumiabroncsok felszerelése

Szerelje fel a nyári gumiabroncsokat: Ha a téli hónapokban téli abroncsokat használ, ne feledje el ezeket nyári garnitúrára cserélni, amikor az átlagos hőmérséklet 10 °C fölé emelkedik. A nyári abroncsok teljesítményjavulást eredményeznek száraz útfelületen. Ügyeljen a téli abroncsok tárolására: használjon megfelelő tárolózsákokat, és oldalukra fektetve helyezze el az abroncsokat. Az évszakon kívüli tárolásra vonatkozó további tudnivalókról kérdezze meg kereskedőjét.

Check your pressure

A nyomás ellenőrzése

Ellenőrizze a nyomást: melegebb időben az abroncsok gyorsabban veszítenek a nyomásukból, így nyáron még fontosabb, hogy rendszeresen ellenőrizze a nyomást. Alacsony nyomású abroncsok esetén több hő fejlődik a haladás során, ami növeli az abroncsok gördülési ellenállását, és így csökkenti az üzemanyag-hatékonyságot.

Check your pressure

A folyadékszintek ellenőrzése

Ellenőrizze a folyadékszinteket: Alapvető fontosságú, hogy az olaj, a hűtőfolyadék, a fékfolyadék és a szélvédőmosó folyadék szintje megfeleljen a gyártó előírásainak. Melegebb időjárás esetén nagyobb viszkozitású („sűrűbb”) motorolajat használhat, mivel ez kevésbé érzékeny a hőre.

Check your battery health

Az akkumulátor állapotának ellenőrzése

Ellenőrizze az akkumulátor állapotát: A melegebb időjárás többletterhelést jelenthet az akkumulátor számára. Ez különösen régebbi akkumulátoroknál okozhat gondot nyáron. Célszerű megvizsgáltatnia akkumulátorát annak megállapításához, hogy nem szorul-e cserére vagy feltöltésre.

Be ready for rough weather

Készüljön fel a zord időjárásra

A nyári időszakban is lehet változó az időjárás. A heves esőzéstől kezdve az erős szélen és a ködön át a viharokig és más szélsőséges időjárási eseményekig a meleg hónapok is tartogatnak éghajlati kihívásokat. Fontosak a vezetési képességek is, mint például a megcsúszás kezelése és a kormányzás korrigálása veszélyes szélben.

Change your tires

Az abroncsok lecserélése

Az olyan országokban, ahol erős havazások fordulnak elő, vagy a hőmérséklet gyakran esik 7 °C alá, a gépkocsivezetőknek javasolt a téli abroncsok használata.

Az olyan helyen vezetőknek, ahol az utakat gyakran borítja jég, a szöges gumiabroncsok jelenthetik a megoldást. Bár a törvény nem mindenhol engedélyezi, a szöges abroncsok segíthetnek a szélsőséges téli körülmények közötti vezetésben. Ne feledje, hogy tavasszal ezeket le kell cserélni az utak károsodásának elkerülése érdekében.

Change your oil

Olajcsere

A különleges téli kategóriájú olaj megkönnyíti a gépkocsi indítását a fagyos reggeleken. A tél beállta előtt érdemes megfontolnia, hogy kisebb viszkozitásúra („hígabbra”) cseréltesse az olajat, különösen akkor, ha a nyári hónapokban nagyobb viszkozitású („sűrűbb”) olajat használt.

Check your essential equipment

Ellenőrizze a fontos berendezéseket

Ellenőrizze a fontos berendezéseket: A jármű fékeinek, fűtőegységének és jégtelenítőjének tökéletesen kell működniük az optimális kényelemhez és magabiztossághoz a hideg időben.

Szintén fontos ellenőrizni a fagyállót és a szélvédőmosó folyadékot. A hűtőrendszerben lévő hűtőfolyadéknak 50/50 arányban kell vizet és fagyállót tartalmaznia. Ha nem biztos benne, akkor ellenőriztesse a szervizben, vagy használjon egyszerű otthoni tesztelőkészletet. Arra is ügyeljen, hogy a hideg körülményeknek megfelelő szélvédőmosó folyadékot használjon, és fontolja meg az ablaktörlő lapátok cseréjét, ha kopottak.

Rinse of road salt

Mossa le az útszóró sót

Mossa le az útszóró sót: Az utak jégmentesítésére használt só és homok gyorsan korrodálhatja a járművét. Ha ilyen módon kezelt utakon vezetett, akkor fontos, hogy rendszeresen öblítse és mossa le autója karosszériájáról a sót és a vegyszereket.

Slow down

Lassítson

Lassítson: Téli útviszonyok esetén csökkentse a sebességet, és hagyjon több időt minden utazásra. Hagyjon nagyobb távolságot a járműve és az Ön előtt haladó között. Szánjon rá időt, hogy megtanuljon olyan vezetési készségeket, mint például a megcsúszásokra való reagálás és a jármű irányítása a jégen.