Ismerje meg abroncsát

A gumiabroncsok gondozása

Az abroncsok áthelyezése – helyeztesse át az abroncsokat 10 000 - 12 000 km-enként vagy félévente

Minden abroncs elkopik egy idő után, rendszeres karbantartással azonban meghosszabbíthatja Sava abroncsainak élettartamát, továbbá optimális teljesítményt érhet el.

Ha jelentős teljesítménycsökkenést észlel, akkor itt az ideje, hogy beszéljen gumiabroncs-kereskedőjével – ilyen eset lehet, amikor az abroncsok nem viselkednek megfelelően nedves útfelületen, nem tartják fenn a tapadást fékezésnél és kanyarodásnál, vagy túlzott vibrálás észlelhető. Ekkor a gumiabroncsok kiegyensúlyozására, áthelyezésére vagy a futómű beállítására lehet szükség, de új garnitúra vásárlása is szóba jöhet.

Az abroncsok nyomásának ellenőrzése – a biztonságosabb autózás és a gumiabroncs hosszabb élettartama érdekében végezze el rendszeresen

A megfelelő abroncsnyomás fenntartása: A megfelelő abroncsnyomás kulcsfontosságú az abroncs és a gépkocsi teljesítménye szempontjából. A helyes nyomásra felfújt abroncsok tovább tartanak, és biztonságosabb autózást tesznek lehetővé, ezért ajánlott, hogy rendszeres ellenőrizze a nyomást. További információk az abroncsnyomásról

Gumijavító szakember által végzett ellenőrzés – ellenőrizze rendszeresen a profilmélységet

A futófelület ellenőrzése: A gumiabroncs futófelületén célszerű rendszeresen ellenőrizni a túlzott vagy egyenetlen kopás jeleit, illetve bármilyen egyéb károsodást. Itt többet is megtudhat arról, hogy mit lehet leolvasni a futófelületről, illetve mikor célszerű abroncskereskedőhöz fordulnia.

Az abroncsok áthelyezése – helyeztesse át az abroncsokat 10 000 - 12 000 km-enként vagy félévente

Az abroncsok áthelyezése: Az abroncsokat félévente, illetve 10 000 - 12 000 km-enként célszerű áthelyezni futófelületük egyenletes kopása és élettartamuk meghosszabbítása érdekében. Tudjon meg többet a gumiabroncsok áthelyezéséről.

Kérjen tanácsot az abroncskereskedőtől – ismerje meg annak jeleit, ha az abroncsa cserére szorul

Abroncscsere: A rendszeres ellenőrzés és karbantartás meghosszabbítja az abroncsok élettartamát, de egyszer minden gumiabroncs elkopik. Derítse ki, mikor esedékes az abroncscsere.