Ismerje meg abroncsát

Gumiabroncsgyártás – a szakaszok

Az abroncsok alkotórészeiből abroncsépítő berendezés készít nyers gumiabroncsot

Gumikeverék

Az abroncsok gumikeveréke közel 30 különböző összetevőt tartalmaz, melyek aránya kihatással van a gumiabroncs teljesítményjellemzőire. A keverési folyamat során gumiféleségek, töltőanyagok és más alapvető összetevők keverékéből áll elő egy ragacsos, fekete keverék, melyet ezután áthengerelnek.

Az abroncsok alkotórészeiből abroncsépítő berendezés készít nyers gumiabroncsot

Hengerlés

A kihűlt gumikeveréket speciális hengerek csíkokra vágják. Ezek a csíkok fogják alkotni az abroncs alapvető szerkezetét. A gumiabroncs más összetevői is elkészülnek a hengerlési eljárás során, amelyek közül néhány eltérő gumibevonatot kap.

Az abroncsok alkotórészeiből abroncsépítő berendezés készít nyers gumiabroncsot

Gumiabroncs szélessége

A gyártásnál a gumiabroncsokat belülről kifelé készítik egy abroncsépítő géppel, amely biztosítja, hogy minden alkotóelem – a textilelemek, a peremek, az acélövek, a kordbetét, a futófelület és az egyéb alkotóelemek – a megfelelő helyre kerüljön. Az eredmény, a „nyers gumiabroncs” a végleges abroncshoz hasonlóan néz ki.

Az abroncsok alkotórészeiből abroncsépítő berendezés készít nyers gumiabroncsot

Vulkanizálás

A nyers gumiabroncsot vulkanizáló berendezésben „kezelik”. Ez a berendezés forró présformák segítségével préseli össze az alkotóelemeket. A gumiabroncs a végleges formáját a vulkanizálási fázisban nyeri el, ekkor nyomják rá a futófelület mintázatát és az oldalfali jelzéseket.

Az abroncsok alkotórészeiből abroncsépítő berendezés készít nyers gumiabroncsot

Ellenőrzés

Minden Sava abroncs alapos ellenőrzésen megy keresztül a márkakereskedőkhöz való kiszállítás előtt. Az ellenőrzési folyamat része a képzett szakemberek által végrehajtott szemrevételezés, valamint olyan mechanikai tesztek, amelyek a legkisebb hibát vagy lehetséges gyenge pontot is azonosítják. A gumiabroncsok közül néhányon röntgenes ellenőrzést végzünk, amely a legkisebb belső problémát is kiszűri. Más abroncsokat véletlenszerűen választunk ki az egyes szériákból, és a minőség-ellenőrző mérnökök szétvágják ezeket a belső szerkezet magas szintű előírásainknak való megfelelőségének vizsgálatához.

A gumiabroncs részei

Erősítő kordbetétek: Az abroncs belső „váza” kordbetétnek nevezett szövetrétegekből áll, amelyeket gumiborítású textilszövetekből készítenek. A kordbetétes szerkezet rugalmasságot biztosít az abroncsoknak, de megakadályozza a nyúlást. Az abroncs erejének nagy részét a karkasznak nevezett robusztus kordbetétréteg biztosítja, amely közvetlenül a belső bevonat fölött található.

Peremek: A peremek biztosítják a légmentes zárást a gumiabroncs és a felni között. Ezek erős acélfonatból készülnek, és gumival vannak bevonva.

Öv: Az abroncs szilárdságát acélpántok – acélhuzalokból szőtt, gumival bevont lapok – erősítik, további merevséget biztosítva az abroncsnak. Egyes gumiabroncsok ezenfelül extra erősítésként Kevlar szálakat is tartalmaznak a hosszabb élettartam és a sérülésekkel szembeni nagyobb ellenállás biztosítására.

Oldalfal: A gumiabroncs perem és futófelület közötti része. A gumiabroncs oldalfalát alkotó vastag gumi növeli az abroncs oldalirányú stabilitását. Minden gumiabroncs oldalfalán fel vannak tüntetve az abroncsról szóló fontos információk, beleértve a méretét, a teljesítményjellemzőket és az ajánlott abroncsnyomást.

Váll: Azt a ferde élet, ahol a futófelület találkozik az oldalfallal, az abroncs vállának nevezik. A váll kialakítása fontos tényezője az abroncs kanyarodási teljesítményének.

Futófelület: Lágyabb gumiból készült széles felület, amely az úttal érintkezik; ez biztosítja a tapadást és a párnázottságot. A mintázat kialakítása és a gumi összetétele az abroncsok viselkedésének két legfontosabb tényezője.

Barázdák és lamellák: A futófelület blokkjait elválasztó mély barázdák fontos szerepet játszanak a víz, a sár és a hó elvezetésében. A futófelület blokkjaiban lévő – lamelláknak nevezett – kis rések a jobb tapadást szolgálják. A barázdák és a lamellák rendkívül fontosak a mostoha körülményekre tervezett gumiabroncsoknál, például a téli abroncsoknál.

Borda: Az abroncs közepén végigfutó folytonos vonalat bordának nevezik. Feladata az abroncs további megerősítése.