Netherlands NL
Land wijzigen

Wie zijn wij?

Sava is een van de grootste en meest succesvolle bandenfabrikanten in Midden-Europa, die een scala aan banden biedt voor personenauto's. SUV's, lichte bedrijfswagens en vrachtwagens. Sava heeft zich vanuit het kleine Slovenië uitgebreid om Europa in zijn geheel te veroveren en daarna zijn grenzen verder te verleggen.

Sava-banden worden geproduceerd in verschillende fabrieken in Europa. Veel van de banden worden echter nog steeds in de Sava-fabriek in Slovenië geproduceerd. Deze hypermoderne productievestiging is gespecialiseerd in de productie van high performance zomer- en winterbanden voor personenauto's.

Sava - de Europese kwaliteitsband

Wanneer u Sava-banden koopt, kiest u voor kwaliteit. Deze kwaliteit komt voort uit Europees erfgoed en wordt aangestuurd door Goodyear-technologie.

Profiteer van Sava-kwaliteit met uitstekende banden tegen een aantrekkelijke prijs. U kunt dus met een gerust hart een kostenbesparende aankoop doen.

Sava-banden worden geproduceerd door vakkundig en ervaren personeel dat gebruik maakt van de meest geavanceerde productie-apparatuur. Alle Sava-banden worden onderworpen aan een grondige kwaliteitscontrole in de Sloveense productievestiging, voordat ze naar andere delen van Europa worden vervoerd. U kunt er zeker van zijn dat elke band die u van Sava koopt, voldoet aan strenge kwaliteitseisen, zodat Sava vol vertrouwen de Sava-kwaliteitsgarantie kan geven op alle verkochte banden.

Op alle Sava-banden voor consumenten wordt garantie gegeven voor fabricage-, materiaal- of ontwerpfouten conform de SAVA EMEA-garantievoorwaarden voor banden. De garantievoorwaarden en -bepalingen die van kracht zijn in een bepaald land kunnen op aanvraag worden verkregen bij de bandendealer in het betreffende land.

Op alle Sava-banden voor consumenten wordt garantie gegeven voor fabricage-, materiaal- of ontwerpfouten conform de SAVA EMEA-garantievoorwaarden voor banden. De garantievoorwaarden en -bepalingen die van kracht zijn in een bepaald land kunnen op aanvraag worden verkregen bij de bandenhandelaar in het betreffende land.

Sava - mede mogelijk gemaakt door Goodyear-technologie

De Sava-productievestiging in Kranj (Slovenië) is één van de meest geavanceerde bandenfabrieken in Europa. Met behulp van hypermoderne technologieën produceert deze fabriek vooral performante banden en winterbanden voor Sava, maar ook voor andere standaard- en premiummerken van Goodyear.

Jaarlijks produceert de Sava-fabriek in Slovenië zo'n acht miljoen banden. Wereldwijd wordt jaarlijks nagenoeg hetzelfde aantal Sava-banden verkocht. Sava heeft ruim 1.600 werknemers in dienst in Europa.

Bekroonde werkwijzen

1999 - ISO-certificaat voor milieubeheersysteem

2001 - ISO-certificaat voor kwaliteitbeheersysteem in de automobielbranche

2002 - OHSAS-certificaat voor arbeidsveiligheid en -gezondheid

2003 - BPMS-certificaat (combineert normen met betrekking tot kwaliteit, milieubescherming, gezondheid en veiligheid op de werkvloer) - het eerste ter wereld

2003 - Prijs voor beste werkomgeving van grote bedrijven in Slovenië

2003 - Nieuw ISO-certificaat voor milieubeheersystemen

2003 - Nieuw OHSAS-certificaat voor arbeidsveiligheid en -gezondheid

2004 - Environmentally Friendly Company Award (prijs voor milieuvriendelijke bedrijven)

2009 - ISO-certificaat voor kwaliteitsbeheer van ontwerp, innovatie en productie

Distributiecentrum in Kranj

Deze vestiging is in 2002 gebouwd met een vloeroppervlak van 17.100m2 en dient als belangrijkste distributiecentrum voor Zuidoost-Europa. Hier is plaats voor tot wel een miljoen banden voor personenauto's. De bouw van dit distributiecentrum wordt essentieel geacht voor de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf op de markt. Op deze manier kan het concurrentievoordeel worden versterkt en kan snel worden ingesprongen op de mogelijkheden die de markt biedt.