Netherlands NL
Land wijzigen

Bandenuitleg

Bandenfabricage – de stappen

Bandonderdelen worden in een bandenfabricagemachine tot een 'groene' band omgevormd

Rubbermengsel

Het rubbermengsel van een band kan wel 30 afzonderlijke ingrediënten in verschillende hoeveelheden bevatten, die de prestatiekenmerken van de band beïnvloeden. Tijdens het mengproces worden rubber, vulmaterialen en andere noodzakelijke ingrediënten vermengd tot een zwarte, kleverige compound dat klaar is om te worden gewalst.

Bandonderdelen worden in een bandenfabricagemachine tot een 'groene' band omgevormd

Walsen

De gekoelde rubbermengeling wordt in strips gesneden in een speciale wals. Deze strips zullen de basisstructuur vormen van de band. Andere delen van de band worden eveneens bereid tijdens de walsprocedure, sommige daarvan worden omhuld met een ander soort rubber.

Bandonderdelen worden in een bandenfabricagemachine tot een 'groene' band omgevormd

Bandbreedte

Tijdens het constructieproces wordt de band van binnen uit gebouwd. Daarbij worden de onderdelen (textielelementen, hielen, stalen gordels, koordlaag, profiel en overige onderdelen) in een bandenfabricagemachine geplaatst, zodat elk onderdeel op de juiste plaats belandt. Het eindresultaat, de zogenaamde 'groene band', geeft een afgewerkte indruk.

Bandonderdelen worden in een bandenfabricagemachine tot een 'groene' band omgevormd

Vulkanisatie

De groene band wordt in een vulkanisatiemachine 'gevulkaniseerd'. Die machine maakt gebruik van hete mallen om de onderdelen samen te persen. Tijdens de vulkanisatiefase krijgt de band zijn definitieve vorm en worden het loopvlak en de wangmarkeringen erop aangebracht.

Bandonderdelen worden in een bandenfabricagemachine tot een 'groene' band omgevormd

Inspectie

Alle Sava-banden worden grondig geïnspecteerd voordat ze worden verzonden naar de dealers. De inspectieprocedure bevat visuele controles door opgeleide experts alsook mechanische tests die zelfs de kleinste fout of een potentieel zwak punt identificeert. Een aantal banden zal een röntgenonderzoek ondergaan waardoor het kleinste interne probleem wordt opgemerkt. Uit elke partij worden ook willekeurige banden gekozen en opengesneden door ingenieurs belast met kwaliteitscontrole om te verzekeren dat de vervaardiging voldoet aan onze hoge normen.

De onderdelen van een band

Koordlaag: Het inwendige 'skelet' van de band bestaat uit stoflagen, koordlagen genaamd. Ze zijn vervaardigd uit textielweefsel dat met rubber is gecoat. Dankzij de constructie uit koordlagen zijn banden soepel, maar rekken ze niet uit. De stevigheid van de band is voornamelijk te danken aan een bestendige koordlaag, de 'karkaskoordlaag' genoemd, naast de binnenvoering van de band.

Hielen: Hielen vormen een hermetische dichting tussen de band en de wielvelg. Ze worden vervaardigd uit bestendig, gevlochten staal, dat met rubber is gecoat.

Gordel: De band wordt versterkt door stalen gordels, hetzij geweven platen uit staaldraad, die met rubber zijn gecoat en de stijfheid vergroten. Sommige banden omvatten Kevlar-strengen met het oog op extra stevigheid, een langere levensduur en weerstand tegen schade.

Wang: Het onderdeel van de band tussen de hiel en het profiel. De wang van de band is gemaakt van dik rubber, dat de zijdelingse stabiliteit van de band vergroot. Bovendien staat op elke bandwang de noodzakelijke bandeninformatie gedrukt, waaronder de maat, de prestatiekenmerken en de aanbevolen bandenspanning.

Schouder: De schuine wand waar het profiel de wang raakt, wordt de schouder van de band genoemd. Het schouderontwerp speelt een belangrijke rol bij de prestaties van de band in bochten.

Profiel: Het breder vlak uit zachter rubber waarmee de band de weg raakt. Dit onderdeel zorgt voor grip en schokdemping. Het profielpatroonontwerp en de rubbersamenstelling die bij de constructie wordt gebruikt zijn twee van de voornaamste factoren die het bandgedrag bepalen.

Groeven en lamellen De diepe groeven tussen de profielblokken spelen een sleutelrol bij de afvoer van water, modder en sneeuw. De kleine groeven in de profielblokken, lamellen genaamd, zijn bedoeld om extra grip te bieden. De groef- en lamelpatronen zijn vooral van belang bij banden die barre omstandigheden moeten doorstaan, bv. winterbanden.

Rib: De stevige lijn die langs het centrum van de band naar beneden loopt heet de rib. Zijn taak is de band bijkomende versteviging te bieden.