Norway NO
Bytt land

Forstå dekket

Ta vare på dekkene

Rotasjon av dekkene – sørg for å rotere dekkene etter hver 10 000–12 000 km, eller hver sjette måned.

Alle dekk vil gradvis bli slitte, men du kan forlenge levetiden til Sava-dekkene og sikre optimal ytelse med regelmessig vedlikehold.

Dersom du merker en betydelig reduksjon i ytelsen, kan det være på tide å ta en prat med forhandleren – for eksempel hvis dekkene sliter med grepet på våte veier, ikke holder grepet ved bremsing og i svinger eller vibrerer for mye. Det kan være at dekkene trenger balansering, rotering eller justering, eller det kan være på tide å investere i nye dekk.

Sjekk lufttrykket i dekkene og gjør det jevnlig for å kunne kjøre trygt og gi dekkene en lengre levetid.

Sørg for å opprettholde dekkets lufttrykk: At dekket har riktig lufttrykk er helt nødvendig for optimal ytelse på dekk og kjøretøy. Dekk som er riktig pumpet opp vil vare lengre og sørge for trygg kjøring, så påse at lufttrykket sjekkes jevnlig. Finn ut mer om lufttrykk i dekk her.

En dekkekspert utfører en inspeksjon – sjekk slitebanedybden jevnlig

Inspeksjon av slitebane: Slitebanen på dekkene bør kontrolleres regelmessig for eventuelle spor etter omfattende eller ujevn slitasje, så vel som eventuelle skader. Finn ut mer om hva du kan lese ut av slitebanen, og om det er nødvendig å snakke med en forhandler.

Rotasjon av dekkene – sørg for å rotere dekkene etter hver 10 000–12 000 km, eller hver sjette måned.

Dekkrotasjon: Dekkene bør roteres hver sjette måned, eller hver 10 000–12 000 kilometer, for å sikre jevn slitasje over hele slitebanen og forlenge levetiden. Finn ut mer om rotasjon av dekkene her.

Få gode råd fra dekkforhandleren og finn ut hvilke tegn som antyder at dekkene bør byttes

Reserevedekk: Jevnlig inspeksjon og vedlikehold av dekkene vil forlenge levetiden, men alle dekk vil til slutt bli slitte. Finn ut når du må bytte dekkene