Norway NO
Bytt land

Forstå dekket

Dekkproduksjon – trinnene

Dekkets komponenter settes sammen i en dekkmonteringsmaskin som lager et

Gummiblanding

Gummiblandingen i dekket kan inneholde opptil 30 separate ingredienser, hvor ulike proporsjoner vil påvirke dekkets ytelsesegenskaper. Under blandingprosedyren blir gummi, fyllmasse og andre nødvendige ingredienser blandet sammen for å lage en sort og klebrig blanding som da er klar for å bli malt.

Dekkets komponenter settes sammen i en dekkmonteringsmaskin som lager et

Kverning

Den avkjølte gummiblandingen kuttes i biter i en spesiell kvern. Disse bitene utgjør dekkets grunnleggende struktur. Andre deler av dekket forberedes også under kverneprosessen, noen av disse blir overtrukket med en annen type gummi.

Dekkets komponenter settes sammen i en dekkmonteringsmaskin som lager et

Dekkbredde

Under konstruksjonsfasen vil dekket bli konstruert fra innsiden av. Tekstilelementer, vulster, stålbelter, lag (ply), slitebane og andre komponenter plasseres i en dekkmonteringsmaskin som sørger for at alle delene havner på riktig sted. Sluttresultatet, som kalles "det grønne dekket", ligner på det ferdige produktet.

Dekkets komponenter settes sammen i en dekkmonteringsmaskin som lager et

Etterbehandling

Det grønne dekket gis en "etterbehandling" i en vulkaniseringsmaskin. Denne maskinen bruker glovarme former til å komprimere komponentene. Dekket gis sin endelige form under etterbehandlingsfasen, og stemples med slitebanemønster og merking på sideveggene.

Dekkets komponenter settes sammen i en dekkmonteringsmaskin som lager et

Inspeksjon

Alle Sava-dekk blir grundig undersøkt før de er klare for å bli sendt til en forhandler. Inspeksjonsprosessen inkluderer visuelle kontroller utført av kompetente eksperter, samt mekaniske tester som vil avdekke selv den minste feil eller potensielle svakhet. Et utvalg av dekkene vil gjennomgå røntgenkontroller som registrerer selv de mest ubetydelige indre problemer. Andre dekk vil bli valgt tilfeldig fra hvert parti og kuttet opp av ingeniører som utfører en kvalitetskontroll for å sikre at konstruksjonen oppfyller vår høye standard.

Dekkets deler

Lag: Den interne "stammen" på dekket består av tekstillag med et materiale kjent som ply, som lages av gummiert tekstilvev. Konstruksjonen med ply gjør dekkene fleksible, men forhindrer strekking. Mye av dekkets styrke ligger i det robuste laget av ply – som kalles "stammen" – ved siden av dekkets innerfôring.

Vulster: Vulster skaper en lufttett pakning mellom dekket og hjulfelgen. De lages av sterkt flettet stål og er gummiert.

Belte: Styrken til dekkene forsterkes av stålbelter – vevde skinner av stålvaiere, som er gummierte – hvilket øker stivheten. Noen dekk vil i tillegg føye Kevlar-kord til beltene for å kunne tilby ekstra styrke, lengre levetid og motvirke skader.

Sidevegg: Den delen av dekket som er mellom vulst og slitebane. Sideveggen på dekket er laget av tykk gummi, som gir dekket ekstra stabilitet sidelengs. Alle sideveggene på dekkene er også merket med viktig informasjon om dekket, inkludert kalibrering, ytelsesegenskaper og anbefalt lufttrykk.

Skulder: Den avfasete kanten hvor slitebanen møter sideveggen er kjent som dekkets skulder. Designen på skulderen er en viktig faktor med tanke på dekkets svingegenskaper.

Slitebane: Det brede området med mykere gummi som er i kontakt med veibanen og som gir dekket veigrep og demping. Slitebanedesignen og gummiblandingen som benyttes i produksjonen, er to av de mest viktige faktorene når det gjelder å fastlegge hvordan hvert dekk opptrer.

Riller og lameller: De dype rillene mellom slitebaneblokkene spiller en sentral rolle ved drenering av vann, søle og snø. Små spor i slitebaneblokkene, kalt lameller, er konstruert for å gi ekstra godt veigrep. Rille- og lamellmønstrene er ekstra viktige på dekk som er laget for krevende forhold, f.eks. vinterdekk.

Rille: Den solide linjen som går nedover midten av dekket kalles rillen. Rillens oppgave er å gi dekket ekstra forsterkning.