Romania RO
Schimbaţi ţara

Anvelope de sezon

Cumpărarea anvelopelor de iarnă

În unele țări din Europa, legea obligă conducătorii auto să utilizeze un set de anvelope de iarnă dedicate în lunile mai reci.

Cu toate acestea, chiar dacă această obligativitate nu există în regiunea unde locuiți, folosirea anvelopelor proiectate pentru vreme rece poate oferi beneficii de performanță, tracțiune și control mai bune pe gheață și zăpadă.

Șofat mai sigur la temperaturi scăzute: când mercurul termometrelor scade sub 7°C, performanțele unei anvelope de iarnă sunt de fapt mai bune. Anvelopele de iarnă de la Sava sunt compuse dintr-un material compozit special cu un nivel ridicat de siliciu, oferind tracțiune, frânare și control îmbunătățite în condiții de iarnă în comparație cu anvelopele de vară sau cu anvelopele pentru toate anotimpurile.

Aderență mai bună pe gheață și zăpadă: blocurile mai late ale benzii de rulare și lamelele suplimentare - fante mici în blocurile benzii de rulare - îmbunătățesc tracțiunea pe drumurile reci și înghețate, permițând în același timp anvelopei să disperseze rapid zăpada. Unele anvelope de iarnă sunt dotate cu crampoane pentru o mai bună aderență în cele mai grele condiții de iarnă.

Respectaţi legislaţia

În unele ţări europene, este obligatorie folosirea anvelopelor de iarnă, după o anumită dată a anului. Alte restricţii se pot aplica pentru anvelopele cu crampoane, care nu sunt permise în anumite zone sau care trebuie demontate primăvara. Verificaţi legislaţia din ţara dumneavoastră înainte de a cumpăra anvelope.

Documentaţi-vă

Legislaţia UE obligă la marcarea tuturor anvelopelor cu informaţii despre caracteristicile lor de performanţă în conformitate cu anumite criterii. Cu toate acestea, performanţa de iarnă nu este unul dintre ele. Cele mai bune surse de informaţii despre performanţa de iarnă a diferitelor modele de anvelope sunt distribuitorii locali de anvelope sau testele efectuate de către grupuri independente.

Cumpăraţi un set complet

Nu vă lăsaţi tentat să montaţi un amestec de anvelope de vară şi de iarnă, deoarece acest lucru poate afecta în mod negativ manevrabilitatea, mai ales în cazul anvelopelor care au caracteristici de performanţă şi modele ale benzii de rulare diferite. Folosirea unui amestec de anvelope de iarnă şi de vară poate fi deosebit de periculoasă în condiţii de carosabil alunecos din cauza modurilor diferite în care aceste anvelope aderă la carosabil.

Depozitaţi în mod corespunzător atunci când nu sunt folosite

Anvelopele de iarnă trebuie depozitate în saci speciali în timpul lunilor de vară şi trebuie aşezate întotdeauna pe lateral, nu cu banda de rulare în jos. Îngrijirea adecvată va prelungi durata de viaţă a anvelopelor de iarnă. Distribuitorul dumneavoastră vă poate sugera opţiuni de depozitare dacă nu aveţi spaţiu la domiciliu sau la serviciu.

Inspectați anvelopele în mod regulat

Verificați anvelopele de iarnă la intervale regulate de timp pentru a vă asigura că au presiunea corectă și adâncimea adecvată a benzii de rulare. În regiunile unde anvelopele de iarnă sunt obligatorii prin lege, se aplică adâncimea minimă a benzii de rulare. Sava recomandă pentru anvelopele de iarnă o adâncime minimă a benzii de rulare de 4 mm (pentru anvelopele de vară, minimul legal în UE este de 1,6 mm).

Nu alegeți niciodată viteza în locul siguranței

Anvelopele proiectate pentru condiții de iarnă pot avea o clasă de viteză inferioară anvelopelor de vară. Nu depășiți niciodată clasa de viteză recomandată pentru autovehiculul dumneavoastră pentru anvelopele de iarnă.