Romania RO
Schimbaţi ţara

Anvelope de sezon

Mount summer tires

Montați anvelopele de vară

Montați anvelopele de vară: dacă utilizați anvelope de iarnă în timpul lunilor de iarnă, nu uitați să treceți la anvelopele de vară odată ce temperaturile medii cresc peste 10°C. Anvelopele de vară oferă performanțe mai bune pe drumuri uscate. Nu uitați să depozitați anvelope de iarnă: folosiți saci de depozitare corespunzători și așezați anvelopele pe lateral. Solicitați distribuitorului de anvelope mai multe informații cu privire la opțiunile de depozitare în extrasezon.

Check your pressure

Verificați presiunea anvelopelor

Verificați presiunea anvelopelor: anvelopele se dezumflă rapid atunci când este mai cald, așadar este cu atât mai important să verificați presiunea regulat în timpul verii. Anvelopele umflate necorespunzător generează mai multă căldură în timp ce conduceți, mărind rezistența la rulare a anvelopei în detrimentul economiei de combustibil.

Check your pressure

Verificați nivelurile fluidelor

Verificați nivelurile fluidelor: este esențial să vă asigurați că nivelul de ulei, de lichid de răcire, de lichid de frână și de lichid de spălare sunt în concordanță cu recomandările producătorului autovehiculului. Puteți folosi un ulei sintetic mai vâscos când vremea este mai caldă, deoarece acesta va fi mai puțin afectat de căldură.

Check your battery health

Verificați starea bateriei

Verificați starea bateriei: vremea mai caldă poate solicita mai mult bateria. Bateriile mai vechi pot fi mai afectate în timpul verii. Este recomandabil să testați bateria pentru a vedea dacă trebuie înlocuită sau reîncărcată.

Be ready for rough weather

Fiţi pregătiţi pentru vremea nefavorabilă

Sezonul de vară poate însemna vreme schimbătoare. De la ploaie torenţială, vânturi puternice şi ceaţă la evenimente meteorologice extreme, cum ar fi furtuni şi uragane, lunile mai calde aduc propriile provocări climatice. Aptitudinile de conducător auto, cum ar fi gestionarea derapajelor şi corectarea direcţiei în condiţii de vânt periculos, sunt importante.

Change your tires

Schimbați anvelopele

Conducătorii auto care locuiesc în țări care se confruntă cu căderi masive de zăpadă iarna sau cu temperaturi frecvente sub 7°C sunt sfătuiți să folosească un set de anvelope de iarnă dedicate.

Pentru cei care locuiesc și circulă în regiuni cu drumuri care se acoperă frecvent cu polei, anvelopele cu crampoane pot fi o opțiune. Deși nu sunt permise de lege peste tot, anvelopele cu crampoane sau ținte pot face circulația posibilă în condiții extreme de iarnă. Nu uitați că trebuie să le demontați primăvara pentru a evita deteriorarea drumurilor.

Change your oil

Schimbați uleiul

Cu uleiul special pentru iarnă, autovehiculul pornește mai ușor în diminețile geroase. Schimbați uleiul cu un ulei sintetic mai ușor înainte ca mercurul din termometre să scadă, în special dacă folosiți ulei mai vâscos în timpul lunilor de vară.

Check your essential equipment

Verificaţi echipamentul esenţial

Verificaţi echipamentul esenţial: pe autovehicul, frânele, sistemul de încălzire şi sistemul de dezgheţare a parbrizului trebuie să funcţioneze perfect pentru un nivel optim de confort şi încredere în condiţii de iarnă.

De asemenea, este foarte important să monitorizaţi nivelul de antigel şi de lichid pentru curăţarea parbrizului autoturismului. Sistemul de răcire din radiator trebuie să conţină apă şi antigel în proporţie de 50/50. Dacă nu sunteţi sigur, verificaţi-l la un service sau folosiţi un kit simplu de testare la domiciliu. Nu în ultimul rând, asiguraţi-vă că utilizaţi un lichid pentru curăţarea parbrizului adecvat pentru condiţiile de iarnă şi luaţi în considerare înlocuirea lamelor ştergătoarelor în cazul în care prezintă semne de uzură.

Rinse of road salt

Spălaţi sarea pentru deszăpezire

Spălaţi sarea pentru deszăpezire: sarea şi nisipul folosite pentru deszăpezirea drumurilor pot coroda rapid autovehiculul. Dacă aţi condus pe drumuri tratate în acest fel, este important să clătiţi şi să spălaţi regulat autoturismul de sare şi de alte substanţe chimice.

Slow down

Reduceţi viteza

Reduceţi viteza: reduceţi viteza în condiţii de iarnă şi rezervaţi mai mult timp pentru fiecare călătorie. Măriţi distanţa dintre autovehiculul dumneavoastră şi cel din faţă. Învăţaţi abilităţi precum gestionarea derapajelor şi controlul autovehiculului pe gheaţă.