Romania RO
Schimbaţi ţara

Ghidul anvelopelor

Teste independente pentru anvelope

Anvelopele Sava sunt supuse în mod regulat unor evaluări de către organisme independente de testare, publicații de automobilism și cluburi auto din Europa.

Apreciem feedback-ul de la testele independente, la fel ar trebui să faceți și dumneavoastră. Anvelopele Sava sunt testate în comparație cu produsele concurente la un anumit preț. Rezultatele, oferite de organizații care nu sunt asociate cu nicio marcă, oferă un bun indicator al nivelului de performanță la care vă puteți aștepta de la investițiile în anvelope.

Criterii de performanță

Testele tipice pentru anvelope compară și evaluează performanțele diferitelor modele într-o varietate de condiții de rulare; de la performanțele de frânare și de manipulare pe carosabil umed și uscat, la performanțele de iarnă, tracțiune și rezistență la acvaplanare.

În conformitate cu noua legislație UE, toate anvelopele comercializate în statele membre UE trebuie să aibă evaluări bazate pe trei criterii principale: nivelul de zgomot, aderența pe carosabil umed și randamentul din punct de vedere al consumului de combustibil.

Cele mai multe teste efectuate de către organizații independente evaluează în mod normal anvelopele în funcție de aproximativ 15 criterii de performanță.

Sava testează anvelopele în funcție de până la 50 de parametri de performanță înainte de a le aproba pentru piață.

Organisme de testare independente

Sigla asociației germane de protecția consumatorilor Stiftung Warentest

Stiftung Warentest: organism german de protecție a consumatorilor care oferă evaluări imparțiale pentru o gamă vastă de produse de larg consum. Sistemul de evaluare al Stiftung Warentest, de la 0,5 (foarte bun) la 5,5 (nesatisfăcător), este foarte apreciat în sectorul european al consumatorilor.

Sigla ÖAMTC (Austrian Automobile, motociclete și Touring Club) din Austria

ÖAMTC (Der Österreichische Automobil-, Motorrad- und Touring Club): Fondat în 1896, Clubul austriac de automobilism, motociclism și turism este o asociație independentă, non-profit de automobilism, cu aproape 1,8 milioane de membri.

Test World din Finlanda este specializată în testarea anvelopelor și a autoturismelor în condiții de iarnă

Test World

Organizaţia Test World din Finlanda este specializată în testarea anvelopelor de iarnă și a automobilelor în condiții mai dificile, la sediul din Laponia.

TÜV (Technischer Überwachungs-Verein) din Germania este unul dintre cele mai importante organisme de testare din lume în domeniul tehnic

TÜV SÜD (Technischer Überwachungs-Verein)

TÜV din Germania este unul dintre cele mai respectate organisme de inspecție tehnică din lume și efectuează testări de siguranță și de conformitate pentru produse de la tehnologie aerospațială de ultimă oră până la obiecte de uz casnic.

Total independent și cu inspectori de specialitate angajați, TÜV are o tradiție de 140 de ani în testarea de siguranță pentru protejarea consumatorilor și a mediului.

Criteriile de siguranță TÜV sunt printre cele mai stricte din lume.