Romania RO
Schimbaţi ţara

Cum să verificați banda de rulare a anvelopei

Un profesionist care efectuează inspecția anvelopelor - verificați regulat adâncimea benzii de rulare

Cum să verificaţi banda de rulare a anvelopei

puteţi afla multe despre starea şi performanţa generală a autovehiculului la controalele regulate ale benzii de rulare a anvelopelor. Uzura excesivă sau neuniformă a benzii de rulare poate semnala potenţiale probleme care necesită soluţii profesionale. Ar trebui să verificaţi atent anvelopele lunar, precum şi înainte şi după călătorii lungi.

Vedeţi indicatorii de uzură a benzii de rulare? Aceşti indicatori sunt bare de cauciuc dur, care devin vizibile atunci când adâncimea benzii de rulare este sub un anumit nivel. Dacă le vedeţi, este momentul să investiţi într-un set de anvelope noi. De asemenea, anvelopele Sava au un marcaj pe flanc indicând locul unde se află barele de uzură. [Link la "Cum se citeşte flancul"]

Aţi verificat adâncimea benzii de rulare? O altă modalitate de a verifica uzura benzii de rulare este folosind un instrument de măsurare a adâncimii benzii de rulare, care poate fi cumpărat la un preţ rezonabil de la un service sau de la magazine auto. Nu uitaţi că, în conformitate cu legislaţia europeană, adâncimea benzii de rulare trebuie să fie de minimum 1,6 mm, iar pentru anvelopele de iarnă se recomandă o adâncime a benzii de rulare de minimum 4 mm. Asiguraţi-vă că măsuraţi adâncimea atât pe interiorul, cât şi pe exteriorul benzilor de rulare.

Există obiecte blocate în banda de rulare? Pietre, cioburi sau bucăţi mici de moloz rutier se blochează des în benzile de rulare şi le pot perfora Inspectaţi canelurile benzii de rulare pentru a vedea dacă există obiecte străine şi eliminaţi-le cu atenţie.

Anvelopele sunt uzate pe exterior? Uzura excesivă de pe marginile benzii de rulare poate indica faptul că anvelopele nu sunt umflate corect. Verificaţi presiunea din anvelope în mod regulat [link]. Conducerea autoturismului cu anvelopele dezumflate scurtează durata de viaţă a anvelopelor şi implică un consum mai mare de combustibil. Dacă anvelopele trebuie umflate frecvent, verificaţi dacă nu pierd aer. Marginile uzate ale anvelopelor din faţă pot indica faptul că viraţi prea repede. Analizaţi-vă obiceiurile la volan, dacă doriţi să maximizaţi viaţa anvelopei.

Anvelopele sunt uzate pe partea centrală? Uzura excesivă pe partea centrală a benzii de rulare poate indica umflarea excesivă, care poate creşte riscul de explozie. Verificaţi manualul autoturismului pentru nivelul de presiune recomandată şi dezumflaţi anvelopa, dacă este necesar.

Una dintre anvelope este mai uzată decât restul? Uzura neuniformă a unei singure anvelope poate indica faptul că roţile trebuie echilibrate sau aliniate. Căutaţi petece de uzură neuniformă sau de uzură completă, care pot indica, în plus, probleme cu suspensia. Discutaţi cu un profesionist dacă bănuiţi că aveţi astfel de probleme.

Anvelopele se uzează în ritmuri diferite? Anvelopele nu se uzează în acelaşi ritm. Anvelopele din faţă sunt mai solicitate şi susţin greutatea motorului, aşadar se uzează mai repede decât cele de pe puntea spate. Dacă credeţi că anvelopele se uzează mai repede decât normal, este probabil momentul să vă verificaţi amortizoarele la un service. Uzura neuniformă pe amprenta anvelopelor - anvelopele de pe o parte a autoturismului se uzează mai repede - ar putea indica faptul că este nevoie de o aliniere a roţilor.

Există uzură excesivă pe marginile anvelopei? Aspectul de dinţi de fierăstrău sau de pană pe marginile anvelopelor este de obicei cauzat de contactul neuniform cu suprafaţa carosabilă. Din nou, trebuie să vă aliniaţi roţile dacă observaţi acest profil de uzură.