Romania RO
Schimbaţi ţara

Când trebuie să-mi înlocuiesc anvelopele?

Obțineți sfaturi de la distribuitorul de anvelope - învățați semnele care vă arată că anvelopele trebuie înlocuite

Când trebuie să-mi înlocuiesc anvelopele?

Toate anvelopele trebuie înlocuite în cele din urmă. Vă prezentăm în continuare câteva semne pe care să le aveţi în vedere.

Trebuie să cumpăraţi anvelope noi, atunci când:

Banda de rulare a anvelopei s-a uzat sub nivelul de şofat în condiţii de siguranţă: Toate benzile de rulare se uzează în timp pe măsură ce cauciucul se uzează. Majoritatea anvelopelor au indicatori de uzură care vă ajută să recunoaşteţi când banda de rulare este uzată sub nivelul de siguranţă. Aceşti indicatori sunt bare de cauciuc dur, care devin vizibile atunci când adâncimea benzii de rulare este sub un anumit nivel (minimum legal în UE este de 1,6 mm).

O bandă de rulare uzată în mod inegal - cu unele zone ale benzii de rulare mai uzate decât altele - poate să indice probleme cu autovehiculul sau cu anvelopele. Verificaţi în mod regulat uzura benzii de rulare a anvelopelor.

Puteţi observa deteriorarea anvelopei: Mici fisuri vizibile în flancul anvelopei - un fenomen cunoscut sub numele de „microfisuri” - sunt un semn că trebuie să vă înlocuiţi anvelopele, deoarece deteriorarea acestei părţi poate duce la avarierea anvelopelor. De asemenea, trebuie să verificaţi în mod regulat dacă au apărut tăieturi, bule şi vezicule, precum şi fisuri pe flancurile, pe benzile de rulare şi pe umerii anvelopelor. Anvelopele cu defecte de acest tip trebuie înlocuite, chiar dacă banda de rulare nu este încă uzată.

La înlocuirea anvelopelor uzate sau deteriorate, se recomandă să înlocuiţi toate cele patru anvelope simultan. Dacă înlocuiţi doar două anvelope, asiguraţi-vă că acestea se potrivesc cu anvelopele de pe autovehicul. Pentru tracţiune şi stabilitate optime, montaţi anvelopele noi pe puntea spate.