Romania RO
Schimbaţi ţara

Înțelegeți mai bine anvelopa

Producerea anvelopelor - etapele

Componentele anvelopelor sunt asamblate într-o mașină de construire a anvelopelor pentru a produce anvelopa „verde”

Amestec de cauciuc

Amestecul de cauciuc din anvelopă poate conţine până la 30 de ingrediente diferite, în diferite proporţii, care afectează caracteristicile de performanţă ale anvelopei. În timpul procesului de amestecare, cauciucul, materialele de umplutură şi alte ingrediente esenţiale sunt amestecate pentru a crea un material compozit negru, lipicios, care este apoi gata pentru a fi măcinat.

Componentele anvelopelor sunt asamblate într-o mașină de construire a anvelopelor pentru a produce anvelopa „verde”

Măcinare

Amestecul de cauciuc răcit se taie în fâșii, la o moară specială. Aceste benzi vor forma structura de bază a anvelopei. De asemenea, în timpul procesului de măcinare sunt preparate și alte componente ale anvelopei, iar unele dintre acestea sunt acoperite cu un alt tip de cauciuc.

Componentele anvelopelor sunt asamblate într-o mașină de construire a anvelopelor pentru a produce anvelopa „verde”

Lățime anvelopă

În timpul etapei de formare, anvelopa este construită de la interior spre exterior, iar părțile componente - elemente textile, talon, centuri de oțel, pliuri, bandă de rulare, precum și alte piese - sunt introduse într-o mașină de construit anvelope care garantează că fiecare parte componentă este montată în locul potrivit. Rezultatul final, numit și anvelopă crudă, arată aproape finalizat.

Componentele anvelopelor sunt asamblate într-o mașină de construire a anvelopelor pentru a produce anvelopa „verde”

Vulcanizarea

Anvelopa verde este „vulcanizată” într-o maşină de vulcanizare. Acest aparat foloseşte matriţe fierbinţi pentru a comprima părţile componente ale anvelopei. În etapa de vulcanizare, anvelopa capătă forma sa finală şi se imprimă modelul benzii de rulare şi marcajele de pe flanc.

Componentele anvelopelor sunt asamblate într-o mașină de construire a anvelopelor pentru a produce anvelopa „verde”

Inspecție

Toate anvelopele Sava sunt inspectate cu minuțiozitate înainte de a fi gata pentru trimiterea către distribuitori. Procesul de inspecție implică verificări vizuale efectuate de experți instruiți, precum și teste mecanice, care identifică chiar și cele mai mici defecte sau potențiale slăbiciuni. O serie de anvelope selecţionate sunt radiografiate cu raze X, ceea ce scoate la iveală și cea mai mică problemă internă. Alte anvelope sunt selectate aleatoriu din fiecare lot și sunt secționate de către inginerii de controlul calității pentru a se asigura că înaltele noastre standarde sunt respectate de construcția lor.

Părţile unei anvelope

Pliu: „scheletul” intern al anvelopei este format din straturi de material, numite pliuri, realizate dintr-o ţesătură textilă acoperită cu cauciuc. Construcţia pliurilor permite flexibilitatea anvelopelor, dar împiedică întinderea. O mare parte din rezistenţa anvelopei este asigurată de stratul solid de pliuri, numit „pliu de carcasă”, de lângă şapajul interior al anvelopei.

Taloane: talonul creează etanşeitate între anvelopă şi jantă. Este produs dintr-o împletitură de oţel acoperită cu cauciuc.

Centură: rezistenţa anvelopei este consolidată de centuri de oţel, coli ţesute din fire de oţel şi acoperite cu cauciuc, care îi conferă rigiditate sporită. Unele anvelope au în plus cabluri din Kevlar în centuri pentru forţă superioară, pentru o durată mai lungă de viaţă şi rezistenţă la deteriorare.

Flanc: parte a anvelopei aflată între talon şi banda de rulare a anvelopei. Flancul anvelopei este fabricat din cauciuc gros, care măreşte stabilitatea laterală a anvelopei. Toate flancurile anvelopelor au, în plus, marcaje cu informaţii esenţiale despre anvelopă, inclusiv dimensiuni, caracteristici de performanţă şi umflare recomandată.

Umăr: marginea teşită aflată la intersecţia dintre banda de rulare şi flanc este cunoscută sub numele de umăr al anvelopei. Designul umărului este un factor important în performanţa în viraje a unei anvelope.

Bandă de rulare: zona lată de cauciuc moale care intră în contact cu suprafaţa carosabilă şi oferă aderenţă şi amortizare anvelopei. Designul modelului benzii de rulare şi materialul compozit de cauciuc utilizat în construcţia anvelopei sunt doi dintre cei mai importanţi factori care determină performanţa anvelopei.

Caneluri şi lamele: şanţurile adânci dintre blocurile benzii de rulare joacă un rol cheie în dispersarea apei, noroiului şi zăpezii de pe anvelopă. Fantele mici din blocurile benzii de rulare, numite lamele, sunt concepute pentru a oferi un plus de aderenţă. Modelele canelurilor şi ale lamelelor sunt deosebit de importante la anvelopele proiectate pentru condiţii dure, de exemplu la anvelopele de iarnă.

Nervură: linia continuă care parcurge centrul anvelopei se numeşte nervură. Rolul său este de a oferi ranforsare suplimentară anvelopei.