Sweden SE
Ändra land

Dunlop i dag

Sava är en av de största och mest framgångsrika däcktillverkarna i centrala Europa och erbjuder ett brett sortiment däck till personbilar, stadsjeepar, lätta lastbilar och lastbilar. Savas grunder har spridits från det lilla landet Slovenien till hela Europa och även långt utanför.

Sava-däck tillverkas i olika fabriker i Europa. Men många däck tillverkas fortfarande i Sava-fabriken i Slovenien. Det är en toppmodern fabriksanläggning som är specialiserad på produktion av sommar- och vinterdäck med hög kvalitet till personbilar.

Sava – Europeiska kvalitetsdäck

När du köper Sava-däck vet du att du väljer kvalitet – ett kvalitetsval som har sina rötter i det europeiska arvet och som drivs framåt av Goodyear-teknik.

Du får Sava-kvalitet till ett rimligt pris och med god däckprestanda. Du kan känna dig trygg och lugn för du har gjort ett kostnadseffektivt köp.

Sava-däck tillverkas av välutbildade och erfarna medarbetare som använder den mest avancerade produktionsutrustningen. Alla Sava-däck genomgår en noggrann kvalitetskontroll på produktionsanläggningen i Slovenien innan de skickas ut till andra delar av Europa. Du kan vara säker på att varje däck som du köper från Sava överensstämmer med stränga kvalitetsstandarder. Det är därför vi lugnt kan erbjuda Savas kvalitetsgaranti med alla våra produkter.

Med alla Sava-däck får konsumenterna en garanti som skyddar mot brister i arbete, material eller design i enlighet med Sava EMEA:s garantivillkor för däck. De garantivillkor som gäller i ett specifikt land kan på begäran fås från däckhandlare i respektive land.

Med alla Sava-däck får konsumenterna en garanti som skyddar mot brister i arbete, material eller design i enlighet med Sava EMEA:s garantivillkor för däck. De garantivillkor som gäller i ett specifikt land kan på begäran fås från däckhandlare i respektive land.

Sava – Drivs med Goodyear-teknik

Savas produktionsanläggning i Kranj i Slovenien är bland de mest avancerade däcktillverkningsfabrikerna i Europa. Största delen av fabrikens produktion utgörs av vinterdäck med hög prestanda för Sava, men fabriken använder lika toppmodern teknik för att producera andra Goodyear-märken i mellan- och premiumsegmenten.

Sava-fabriken i Slovenien tillverkar runt åtta miljoner däck om året. Varje år säljs nästa lika många Sava-däck i världen. Sava har över 1 600 medarbetare i Europa.

Prisbelönta aktiviteter

1999 – ISO-certifiering för miljöledningssystem (EMS, Environmental Management System)

2001 – ISO-certifiering för kvalitetsledning inom bilindustrin

2002 – Certifiering för arbetarskydd och arbetsmiljö (OHSAS)

2003 – BPMS-certifiering (en kombination av standarder för kvalitet, miljöskydd samt arbetarskydd och arbetsmiljö) – först i världen

2003 – Pris för bästa arbetsmiljö i större företag i Slovenien

2003 – Ny ISO för miljöledningssystem

2003 – Ny OHSAS för arbetarskydd och arbetsmiljö

2004 – Pris för miljövänligt företag

2009 – ISO för kvalitetsledning inom design, utveckling och tillverkning

Distributionscenter i Kranj

Anläggningen byggdes 2002 och har en yta på 17 100 kvadratmeter. Den används som huvuddistributionscenter för sydöstra Europa och har plats för upp till en miljon personbilsdäck. För företagets framtida utveckling på marknaden var det mycket viktigt att bygga distributionscentret i syfte att stärka konkurrensfördelarna och utnyttja marknadsmöjligheterna.