Sweden SE
Ändra land

Hur du kontrollerar däckmönstren

En fackman utför en däckkontroll – kontrollera dina mönsterdjup regelbundet

Hur du kontrollerar däckmönstren

Genom att regelbundet kontrollera dina däckmönster kan du upptäcka mycket om ditt fordons allmänna skick och prestanda. Alltför hårt eller ojämnt däckslitage kan vara ett tecken på potentiella problem som en yrkesman kan behöva åtgärda. Kontrollera dina däck noggrant en gång i månaden samt före och efter långa resor.

Kan du se några slitageindikatorer för slitbanan? Dessa indikatorer är av hårdgummi och blir endast synliga när däckmönstret har slitits ner till ett visst djup. När du kan se dem är det dags att investera i en ny däckuppsättning. Sava-däck har även en märkning på sidoväggen för att visa var indikatorerna för däckslitage finns. [länk till "Så här läser du en sidovägg"]

Har du kontrollerat ditt mönsterdjup? Du kan också kontrollera ditt däckslitage med en särskild mönsterdjupsmätare som du kan köpa billigt hos din verkstad eller i butiker med biltillbehör. Kom ihåg att enligt EU:s lagstiftning ska dina slitbanor ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm. För vinterdäck rekommenderas ett mönsterdjup på minst 4 mm. Se till att mäta både på insidan och utsidan av slitbanorna.

Har något fastnat i slitbanan? Stenar, flis och annat smått vägskräp fastnar ofta i däckmönstren och kan orsaka punktering. Kontrollera att inga främmande föremål har fastnat i mönsterspåren och avlägsna dem försiktigt i förekommande fall.

Är dina däck slitna på ytterkanterna? Alltför hårt slitage på slitbanans kanter kan innebära att dina däck inte har rätt lufttryck. Kontrollera regelbundet lufttrycket i däcken [länk]. Kör du med för lite luft i däcken förkortas deras livslängd och din bränsleförbrukning ökar. Om du ofta måste fylla på luft i däcken bör du kontrollera att inga läckage förekommer. Slitna kanter endast på framdäcken kan bero på att du kör för fort i kurvor. Om du vill optimera däckens livslängd bör du se över dina körvanor.

Är dina däck slitna i mitten? Alltför hårt slitage på slitbanans mitt kan vara ett tecken på för högt lufttryck. Det kan öka risken för punktering. I bilens instruktionsbok anges rekommenderat lufttryck. Släpp ur luft vid behov.

Är ett däck mer slitet än de övriga? Ojämnt slitage på ett enda däck kan vara ett tecken på att dina hjul behöver balanseras eller ställas in. Titta efter ojämna slitageytor eller blankslitna fläckar som också kan vara ett tecken på att du har problem med upphängningen. Prata med en yrkesman om du misstänker sådana problem.

Slits dina däck i ojämn takt? Däck slits inte i samma takt. Dina framdäck arbetar mer och bär motorvikten, så de kommer att slitas snabbare än däcken på bakaxeln. Om du tror att de slits snabbare än de bör, kan det vara lämpligt att låta en yrkesman kontrollera dina stötdämpare. Ojämnt slitage av däckets hela kontaktyta – däcken på bilens ena sida slits snabbare än däcken på andra sidan – kan betyda att de behöver ställas in.

Är kanterna alltför hårt slitna? När kanterna har ett utseende som påminner om sågtänder eller fjädrar, beror det vanligtvis på att däcken har ojämn kontakt med vägbanan. Om du upptäcker detta slitagemönster kan du behöva ställa in dina däck.