Sweden SE
Ändra land

Förstå ditt däck

Däcktillverkning – Etapperna

Däckkomponenterna sätts samman i en maskin för däcktillverkning som producerar ett rådäck

Gummiblandning

I däckets gummiblandning kan upp till 30 olika ingredienser ingå i olika proportioner som inverkar på däckets prestandaegenskaper. Under blandningsprocessen blandas gummi, fyllnadsmaterial och andra viktiga ingredienser för att skapa en svart, klibbig blandning som sedan är klar att pressas.

Däckkomponenterna sätts samman i en maskin för däcktillverkning som producerar ett rådäck

Pressning

När gummiblandningen svalnat skärs den i remsor i en särskild press. Remsorna formar däckets grundläggande struktur. Även andra delar av däcket förbereds under pressprocessen. Vissa delar beläggs med en annan typ av gummi.

Däckkomponenterna sätts samman i en maskin för däcktillverkning som producerar ett rådäck

Däckbredd

Däcket tillverkas från insidan och utåt. De olika komponenterna – textildelar, vulster, stålbälten, lager, slitbana och andra delar – placeras i en maskin för däcktillverkning som säkerställer att varje del hamnar på rätt plats. Slutresultatet kallas för "rådäck" och det ser nästan färdigt ut.

Däckkomponenterna sätts samman i en maskin för däcktillverkning som producerar ett rådäck

Härdning

Rådäcket vulkaniseras i en vulkaniseringsapparat. Apparaten använder formar och pressar ihop delarna i höga temperaturer. Däcket får sin slutliga form under vulkaniseringen och spårmönstret och sidoväggens markeringar stämplas.

Däckkomponenterna sätts samman i en maskin för däcktillverkning som producerar ett rådäck

Kontroll

Samtliga Sava-däck kontrolleras noggrant innan de skickas ut till däckhandlarna. I kontrollprocessen ingår visuella kontroller av utbildade experter och mekaniska tester som ska identifiera även minsta fel eller potentiella svaghet. Ett urval av däck kontrolleras med röntgen och då syns minsta inre problem. Andra däck väljs slumpmässigt ut från varje parti och skärs upp av kvalitetskontrollanter för att se till att konstruktionen uppfyller våra höga standarder.

Delar som ingår i ett däck

Lager: Den inre stommen består av lager av textil som kallas lager och som är tillverkade av gummibelagd textilväv. Lagerkonstruktionen gör att däcken blir flexibla samtidigt som töjning förebyggs. En stor del av däckets styrka kommer från en hållbar lagerkonstruktion – som kallas däckstomme – som läggs direkt på däckets innerfoder.

Vulster: Vulster bildar en luftförslutning mellan däcket och fälgkanten. De tillverkas av flätat hållfast stål och beläggs med gummi.

Bälte: Däckets styrka förstärks med stålbälten – vävda plattor av ståltrådar som är belagda med gummi – vilket tillför fasthet. I vissa däck byggs Kevlarkord in i bältena för att ge extra styrka, lång livslängd och motstånd mot skador.

Sidovägg: Delen av ditt däck mellan vulsten och slitbanan. Däckets sidovägg är tillverkad i tjockt gummi, vilket ger stabilitet i sidled. Däckets samtliga sidoväggar märks också med viktig information om däcket, bland annat storlek, prestandaegenskaper och rekommenderat lufttryck.

Skuldra: Den avfasade kanten där slitbanan möter sidoväggen kallas för däckets skuldra. Utformningen av skuldran är en viktig faktor för däckets kurvtagningsförmåga.

Slitbana: Det breda området med mjukare gummi som är i kontakt med vägen och ger däckets väggrepp och stötdämpning. De slitbanemönster och den gummiblandning som används i konstruktionen är två av de viktigaste faktorerna för att fastställa varje däcks reaktion.

Spår och sajpningar: Djupa spår mellan mönsterklackarna spelar en viktig roll för att ditt däck ska kunna transportera bort vatten, lera och snö. Små skåror i mönsterklackarna kallas sajpningar och ska ge extra väggrepp. Spår- och sajpningsmönster är särskilt viktiga i däck som utformas för tuffa väderförhållanden, till exempel vinterdäck.

Ribba: Den förstärkta balk som löper längs mitten av däcket kallas ribba. Ribban ska förstärka däcket ytterligare.