Slovenia SL
Zamenjaj državo

Vodnik po pnevmatikah

Neodvisni testi pnevmatik

Savine pnevmatike redno testirajo neodvisni izvajalci testov, avto-moto mediji in avto-moto klubi po vsej Evropi.

Cenimo informacije, ki nam jih nudijo neodvisni testi, in prav je, da jih upoštevate tudi vi. Testi primerjajo Savine pnevmatike s pnevmatikami drugih znamk iz istih cenovnih razredov. Rezultati neodvisnih testov, katerih izvajalci niso povezani z nobenim proizvajalcem, so koristen pokazatelj zmogljivosti, ki jih lahko pričakujete od pnevmatike.

Vidiki zmogljivosti

Pri običajnem testu pnevmatik se različne modele pnevmatik primerja in oceni v različnih voznih razmerah, od zaviranja in vodljivosti na suhi in mokri podlagi do obnašanja in oprijema v zimskih razmerah ter odpornosti proti akvaplaningu.

Po novih predpisih EU morajo biti vse pnevmatike v prodaji v državah članicah opremljene z ocenami treh bistvenih vidikov zmogljivosti: hrupnosti, oprijema na mokri podlagi in izkoristka goriva.

Neodvisni izvajalci testov običajno ocenjujejo približno 15 vidikov zmogljivosti pnevmatik.

Pri Savi testiramo tja do 50 vidikov zmogljivosti, preden odobrimo prodajo pnevmatike.

Neodvisni izvajalci testov

Logotip nemške organizacije za varstvo potrošnikov Stiftung Warentest

Stiftung Warentest: nemška zveza za varstvo potrošnikov, ki nepristransko ocenjuje najrazličnejše izdelke za široko potrošnjo. Sistem ocenjevanja pri Stiftung Warentest – z ocenami od 0,5 (zelo dobro) do 5,5 (nezadostno) – uživa med potrošniki po Evropi visok ugled.

Logotip kluba ÖAMTC (avstrijskega kluba voznikov avtomobilov, motorjev in turnih avtomobilov)

ÖAMTC (Der Österreichische Automobil-, Motorrad- und Touring Club): avstrijski klub voznikov avtomobilov, motorjev in turnih avtomobilov je bil ustanovljen leta 1896 ter je neodvisna, neprofitna organizacija s skoraj 1,8 milijona članov.

Finska organizacija Test World je specializirana za zimsko testiranje pnevmatik in avtomobilov

Test World

Finska organizacija Test World se ukvarja predvsem s testiranjem zimskih pnevmatik in avtomobilov v neugodnih razmerah na Laponskem, kjer ima sedež.

Nemški TÜV (Technischer Überwachungs-Verein) spada med vodilne izvajalce tehničnih testiranj na svetu

TÜV SÜD (Technischer Überwachungs-Verein)

Nemški TÜV spada med najuglednejše izvajalce tehničnih pregledov ter opravlja varnostna testiranja in presoje skladnosti izdelkov, ki segajo vse od najnovejše vesoljske in letalske tehnologije do vsakodnevnih gospodinjskih aparatov.

TÜV, ki je popolnoma neodvisen in zanj delajo strokovno usposobljeni kontrolorji, se lahko pohvali s 140-letno tradicijo varnostnih testov, namenjenih varstvu potrošnikov in okolja.

Varnostna merila, ki jih uporablja TÜV, spadajo med najstrožja na svetu.