Slovenia SL
Zamenjaj državo

Pravilni polnilni tlak

Preverjanje tlaka v pnevmatikah – počnite to redno, da bo vožnja varnejša in da bodo pnevmatike trajale dlje

Pravilni polnilni tlak

Tlak v pnevmatikah vpliva na vozne lastnosti vozila, pa tudi na porabo goriva in varnost vožnje. Pravilno napolnjene pnevmatike dosežejo daljšo življenjsko dobo – nepravilno napolnjene pnevmatike se običajno obrabljajo prekomerno in neenakomerno.

Bistveno je redno preverjati tlak v pnevmatikah

Vsem voznikom priporočamo, naj preverjajo tlak v pnevmatikah vsaj enkrat na mesec, pa tudi pred vsako daljšo vožnjo in po njej. Svetujemo vam tudi preverjanje tekalnih plasti pnevmatik glede neenakomerne obrabe, ki je lahko znak previsokega ali prenizkega tlaka v pnevmatikah.

Tudi v idealnih voznih razmerah pnevmatika počasi spušča zrak, tlak v njej običajno pade za okoli 0,07 bara na mesec, pri višjih temperaturah pa še več.

Če ne veste zagotovo, kakšen je pravilen polnilni tlak pnevmatik, poiščite ta podatek v priročniku za lastnika vozila ali na bočnici pnevmatike.

Kako preverjate tlak v pnevmatiki

  1. Potrebujete manometer. Zračni kompresorji na bencinskih črpalkah in v servisnih delavnicah so običajno opremljeni z manometri, lahko pa si v trgovini z avtomobilskimi deli nabavite majhen ročni manometer.
  2. Pazite, da tlak vedno merite pri hladnih pnevmatikah – takoj zjutraj oziroma pred vožnjo. Ko se pnevmatike med vožnjo ali v vročini segrevajo, se zrak v njih širi in odčitek na manometru verjetno ne bo več točen.
  3. Najdite ventil na platišču in odvijte plastično kapico z njega. Nastavite ustje nastavka manometra na ventil in ga potisnite nanj – zaslišali boste kratek žvižg zraka, na manometru pa se bo prikazal odčitek.
  4. Primerjajte odčitek na manometru, v barih ali paskalih, s polnilnim tlakom, ki ga priporoča proizvajalec.
  5. Če merite s kompresorjem, lahko tlak po potrebi znižate ali zvišate. Če imate samo manometer, morate za morebitno dopolnitev pnevmatike uporabiti domači kompresor ali odpeljati avto v najbližjo servisno delavnico.
  6. Ponovite postopek na vseh štirih pnevmatikah. Če pri eni ali več pnevmatikah opazite neobičajen padec tlaka, je to lahko znak puščanja. Naj vam te pnevmatike ob prvi primerni priložnosti pregleda strokovnjak.
  7. Ko je v pnevmatiki tlak, kakršnega priporoča proizvajalec, privijte kapico ventila.