Slovenia SL
Zamenjaj državo

Spoznajte svojo pnevmatiko

Proizvodnja pnevmatike – faze

Konfekcionirni stroj zloži sestavne dele v »surovo« pnevmatiko

Gumena zmes

Gumena zmes pnevmatike ima lahko do 30 sestavin v različnih razmerjih, kar vpliva na zmogljivosti pnevmatike. V procesu priprave zmesi zmešajo različne vrste gume, polnil in drugih bistvenih sestavin v črno, lepljivo maso, ki gre nato v kalandriranje.

Konfekcionirni stroj zloži sestavne dele v »surovo« pnevmatiko

Kalandriranje

Poseben stroj razreže ohlajeno gumeno zmes v trakove. Ti trakovi bodo osnova zgradbe pnevmatike. V fazi kalandriranja se pripravijo tudi drugi elementi pnevmatike, nekatere elemente pa prevlečejo z gumo drugačne vrste.

Konfekcionirni stroj zloži sestavne dele v »surovo« pnevmatiko

Konfekcioniranje

V fazi konfekcioniranja pnevmatiko sestavljamo od znotraj navzven; sestavne dele – tekstilne elemente, noge, jeklene pasove, vložke, tekalno plast in druge – vstavimo v konfekcionirni stroj, ki poskrbi, da vsak sestavni del pride na svoje mesto. Izdelek, imenovan »surova pnevmatika«, je po videzu že precej podoben končnemu izdelku.

Konfekcionirni stroj zloži sestavne dele v »surovo« pnevmatiko

Vulkanizacija

Surovec pnevmatike vulkanizirajo na stroju za vulkanizacijo. Ta stroj z vročimi kalupi stisne dele pnevmatike in jih s tem spoji med seboj. Pnevmatika v fazi vulkanizacije dobi končno obliko, stroj pa vtisne tudi dezen tekalne plasti in oznake na bočnici.

Konfekcionirni stroj zloži sestavne dele v »surovo« pnevmatiko

Kontrola

Vse Savine pnevmatike pred odpremo k prodajalcem temeljito kontroliramo. Postopek kontrole obsega vizualne preglede, ki jih opravljajo usposobljeni strokovnjaki, in mehanske teste, ki odkrijejo tudi najmanjše napake ali skrite pomanjkljivosti. Z rentgenskimi pregledi izbranih vzorcev pnevmatik ugotovimo tudi najmanjše notranje napake. Kontrolorji kakovosti naključno izbrane pnevmatike iz vsake serije razrežejo in preverijo, ali je njihova zgradba skladna z našimi strogimi standardi.

Deli pnevmatike

Vložek: notranje »ogrodje« pnevmatike sestavljajo plasti gumirane tekstilne tkanine, imenovane vložki. Vložki zagotavljajo pnevmatiki prožnost, obenem pa preprečujejo raztezanje njenih sten. Precejšen del trdnosti pnevmatike prispeva robustna plast vložka – imenovana »vložek kordnega ogrodja« – neposredno nad tesnilno ploščo pnevmatike.

Noge pnevmatike: noge pnevmatike zagotavljajo zrakotesen stik med pnevmatiko in platiščem. Izdelane so iz jeklene pletenice visoke trdnosti in so prevlečene z gumo.

Pas: pnevmatika je še dodatno ojačena z jeklenimi pasovi – tkanine iz jeklenih žic, obložene z gumo – ki prispevajo k togosti pnevmatike. Nekatere pnevmatike pa imajo poleg jeklenih pasov še kord iz kevlarja, ki jim zagotavlja še večjo trdnost, daljšo življenjsko dobo in odpornost proti poškodbam.

Bočnica: del pnevmatike med nogo in tekalno plastjo. Bočnica je izdelana iz trde gume, kar prispeva k bočni stabilnosti pnevmatike. Na bočnici so tudi vtisnjeni bistveni podatki pnevmatike, med drugimi velikost, oznake zmogljivosti in priporočeni polnilni tlak.

Ramenski del: območje ob prelomu med tekalno plastjo in bočnico se imenuje ramenski del pnevmatike. Zasnova ramenskega dela pomembno vpliva na obnašanje pnevmatike v ovinkih.

Tekalna plast: široko območje mehkejše gume, ki je v stiku s cestiščem ter zagotavlja oprijem in blaženje. Dezen tekalne plasti in gumena zmes, iz katere je tekalna plast narejena, sta dva najpomembnejša dejavnika, ki določata obnašanje pnevmatike.

Lamele in žlebovi: globoki žlebovi med bloki dezena so ključnega pomena, saj pnevmatiki omogočajo odvajanje vode, blata in snega. Drobne zareze v blokih dezena, imenovane lamele, še dodatno izboljšujejo oprijem. Vzorci žlebov in lamel so še zlasti pomembni pri pnevmatikah za zahtevne razmere, denimo pri zimskih pnevmatikah.

Rebro: neprekinjena črta vzdolž sredine oboda pnevmatike se imenuje rebro. Njena naloga je še dodatno ojačiti pnevmatiko.