Slovenia SL
Zamenjaj državo

Kdo smo

Sava je eden največjih in najuspešnejših proizvajalcev pnevmatik v Srednji Evropi, ki ima v svoji ponudbi veliko izbiro pnevmatik za osebna vozila, vozila SUV ter lahka tovorna in tovorna vozila. Savine korenine so se iz majhne dežele Slovenije razrasle po celi Evropi in še dlje.

Pnevmatike Sava izdelujejo v več evropskih tovarnah. Še vedno pa jih veliko naredijo v Savini tovarni v Sloveniji, ki je najsodobneje opremljena ter usmerjena v proizvodnjo letnih in zimskih pnevmatik visoke kakovosti za osebna vozila.

Sava – pnevmatike evropske kakovosti

Ob nakupu pnevmatik Sava veste, da ste dobro izbrali; izbrali ste kakovost, ki ima korenine v evropski dediščini, njena gonilna sila pa je Goodyearova tehnologija.

Kakovost Save je na voljo po razumni ceni in ob dobrih zmogljivostih pnevmatik. Mirne vesti ste lahko prepričani, da ste opravili ugoden nakup.

Pnevmatike Sava proizvaja visoko usposobljeno in izkušeno osebje ob pomoči najnaprednejše proizvodne opreme. Pred odpremo po Evropi vse pnevmatike Sava prestanejo kontrolne preskuse kakovosti v slovenskem proizvodnem obratu. Tako ste lahko prepričani, da vsaka pnevmatika, ki jo kupite pri Savi, ustreza strogim standardom kakovosti, ki družbi omogočajo, da vsaki prodani pnevmatiki samozavestno priloži tudi jamstvo za kakovost Sava.

Vse pnevmatike Sava za osebna vozila imajo garancijo za izdelavo, material in zasnovo skladno z garancijskimi pogoji za pnevmatike Sava EMEA. Garancijske pogoje, ki se uporabljajo v določeni državi, lahko na zahtevo dobite pri prodajalcih pnevmatik v posameznih državah.

Vse pnevmatike Sava za osebna vozila imajo garancijo za izdelavo, material in zasnovo skladno z garancijskimi pogoji za pnevmatike Sava EMEA. Garancijske pogoje, ki se uporabljajo v določeni državi, lahko na zahtevo dobite pri prodajalcih pnevmatik v posameznih državah.

Sava – oplemenitena s tehnologijo Goodyear

Proizvodni obrat Sava v Kranju, v Sloveniji, je med najnaprednejšimi obrati za proizvodnjo pnevmatik v Evropi. Tu se po najsodobnejši tehnologiji proizvajajo večinoma visokozmogljive in zimske pnevmatike, in to ne samo blagovne znamke Sava, ampak tudi drugih Goodyearovih znamk srednjega in višjega razreda.

Letno v Savini tovarni v Sloveniji proizvedejo okrog osem milijonov pnevmatik. Skoraj enako število pnevmatik Sava se vsako leto tudi proda po vsem svetu. Sava ima v Evropi več kot 1600 zaposlenih.

Nagrajeni poslovni procesi

1999 – Certifikat ISO za sistem upravljanja z okoljem

2001 – Certifikat ISO za vodenje kakovosti v avtomobilski industriji

2002 – Certifikat OHSAS za zdravje in varnost pri delu

2003 – Certifikat BPMS (zajema standarde, ki se nanašajo na kakovost, varovanje okolja ter zdravje in varnost pri delu) – prvi na svetu

2003 – Nagrada za najboljše delovno okolje med velikimi podjetji v Sloveniji

2003 – Nov certifikat ISO za sistem upravljanja z okoljem

2003 – Nov certifikat OHSAS za zdravje in varnost pri delu

2004 – Nagrada za okolju prijazno podjetje

2009 – Certifikat ISO za sistem vodenja kakovosti pri konstruiranju, v razvoju in proizvodnji

Distribucijski center v Kranju

Objekt je bil zgrajen leta 2002 in ima 17.100 m2 površine, služi pa tudi kot glavni distribucijski center za jugovzhodno Evropo, v katerem je prostora za milijon pnevmatik za osebna vozila. Izgradnja distribucijskega centra je velikega pomena za nadaljnji razvoj podjetja na trgu, krepitev njegovih konkurenčnih prednosti in izkoriščanje tržnih priložnosti.