Kik vagyunk

A Sava Közép-Európa egyik legnagyobb és legsikeresebb gumiabroncsgyártó vállalata, amely nagy választékban gyárt gumiabroncsokat személygépkocsikra, SUV-kre, kisteherautókra és tehergépkocsikra. A Sava gyökerei Szlovéniához kapcsolódnak, a cég onnan hálózta be Európát és a világ többi részét.

Sava gumiabroncsokat számos üzemben gyártanak Európában. Sok abroncs készül a szlovéniai Sava-üzemben is, az egyik legmodernebb gyártóüzemben, amely nagyteljesítményű nyári és téli személygépkocsi-abroncsok gyártására specializálódott.

Sava – európai minőségű gumiabroncsok

Ha Sava gumiabroncsot vásárol, biztos lehet benne, hogy jó minőséget választott; olyan minőséget, melynek európai gyökerei vannak, és a Goodyear technológiáján alapszik.

A Sava minőség ésszerű áron kapható, és kiváló teljesítményt nyújt. Így megnyugodhat, vásárlása biztosan költségtakarékos volt.

A Sava gumiabroncsokat magasan képzett és tapasztalt szakemberek gyártják a legfejlettebb berendezéseken. Az Európa többi részébe való kiszállítás előtt minden Sava abroncs minőség-ellenőrzésen esik át a szlovéniai gyártóüzemben. A Savától vásárolt minden gumiabroncs szigorú minőségi szabványokat teljesít, és a Sava teljes magabiztossággal adja minden abroncshoz a Sava minőségi garanciát.

A Sava EMEA gumiabroncsokra vonatkozó garancia-feltételek szerint a kereskedelemben kapható összes Sava gumiabroncsra érvényes a gyártási-, anyag-, valamint tervezési hibára vonatkozó garancia. Az egyes országokban érvényes részletes garanciafeltételek kérésre az adott országban működő forgalmazóktól szerezhetők be.

A Sava EMEA gumiabroncsokra vonatkozó garancia-feltételek szerint a kereskedelemben kapható összes Sava gumiabroncsra érvényes a gyártási-, anyag-, valamint tervezési hibára vonatkozó garancia. Az egyes országokban érvényes részletes garanciafeltételek kérésre az adott országban működő forgalmazóktól szerezhetők be.

Sava – a Goodyear technológiájával

A szlovéniai Kranjban lévő Sava-gyártóüzem Európa legfejlettebb gumiabroncsgyártó üzemei közé tartozik. A gyár nemcsak a Sava számára gyárt nagyteljesítményű és téli gumiabroncsokat, de a legmodernebb technológiák felhasználásával a Goodyear más közép- és prémiummárkáinak is.

A szlovéniai Sava gyár évente körülbelül nyolcmillió abroncsot állít elő. Évente majdnem ugyanennyi Sava gumit adnak el a világban. A Sava 1600 alkalmazottat foglalkoztat Európában.

Díjnyertes tevékenység

1999 – ISO-tanúsítvány a környezetvédelmi irányítási rendszer terén

2001 – ISO-tanúsítvány az autóipari minőségirányítás terén

2002 – OHSAS-tanúsítvány a munkahelyi egészségvédelem és biztonság terén

2003 – BPMS-tanúsítvány (a minőségre, a környezetvédelemre, valamint a munkahelyi egészségvédelemre és biztonságra vonatkozó szabványok kombinációja) – elsőként a világon

2003 – „Legjobb nagyvállalati munkakörnyezet” díj Szlovéniában

2003 – Új ISO a környezetvédelmi irányítási rendszer terén

2003 – Új OHSAS a munkahelyi egészségvédelem és biztonság terén

2004 – Környezetbarát vállalat díj

2009 – ISO a tervezés, fejlesztés és a gyártási minőségirányítás terén

A kranji elosztóközpont

A 2002-ben épült, 17 100 m2 alapterületű létesítmény fő délkelet-európai elosztóközpontként is szolgál, és akár egymillió személygépkocsi-abroncs tárolására is képes. Az elosztóközpont megépítése életbevágóan fontos volt a cég fejlődése szempontjából, mert növelte a versenyképességi előnyöket, és segített jobban kiaknázni a piaci lehetőségeket.”